Aș cuprinde între aripile viselor o poveste sau poate mai multe, scrise de un autor la debut. Cartea de debut a autorului Vlad Popescu se intitulează „Piatră, Foarfecă, Iubire! Și alte 7 povestiri”.
Duminică, 03 noiembrie 2024, ziua în care emoțiile adunate de autor s-au împrăștiat într-o atmosferă în care pluteau aburii prieteniei, comunicării deschise, empatiei și iubirii dintre oameni. Cei prezenți, copii, părinți și bunici, au pătruns într-o atmosferă de poveste, în spațiul în care a avut loc lansarea.
În cartea sa, Vlad Popescu creează un univers magic, în care fiecare copil există și fiecare adult se regăsește. Trăiri și cuvinte care cuprind esența vieții, care parcurg cu un curaj imens spațiul dintre copil și adult. Copilărie, joc, joacă și bucurie.
Într-o atmosferă relaxată și relaxantă, cu mulți copii în preajmă, a urcat pe scenă, înfrangându-și emoțiile, un autor de carte pentru copii, un autor la debut, un autor ce scrie lejer, un cuprinzător al atmosferei în care copiii trăiesc, există și își împlinesc visurile.
Vlad Popescu, alături de o echipă ce a făcut posibilă apariția cărții, a povestit drumul acestui proiect, de la simțire la faptă, de la idee la concret, cu pași mici, uneori anevoioși, cu gândul la cei ce vor ține în mâini o carte cu file minunat aranjate, scrise, ilustrate. Autorul, tatăl a trei băieți cărora le dedică această carte, este înțelegător, empatic, simțitor, cu vise și visuri în buzunare, este omul care a avut curajul să-și construiască un vis și să creadă în el până la capăt, până ce acest vis a devenit realitate.Visurile prind aripi când nu-ți pierzi speranța, când iubirea îți călăuzește pașii și dorința depășește limitele.Vlad Popescu a avut curajul să viseze, și a avut norocul să fie înconjurat de oameni care l-au susținut și încurajat.
Ce spune Vlad despre carte și echipa care i-a fost alături în tot acest parcurs: „Fiecare dintre noi încearcă să facă lumea un loc mai bun, iar cea mai mare satisfacție vine atunci când simți că ai ajutat pe cineva cu adevărat. Toți jucăm rolul de copii sau de părinți pentru ființele din jurul nostru, un rol care implică dorința de a educa și nevoia de a fi educat. Educația sănătoasă, empatică, este un lucru cu care putem fi toți de acord că este ceea ce avem nevoie pentru un viitor mai bun. În ultimii doi ani, am lucrat la o carte de povestiri terapeutice pentru copii și pentru noi, ceilalți, care gravităm în jurul lor. Realizarea acestei cărți s-a putut face doar cu ajutorul unor ființe minunate, care au contribuit cu tot talentul și energia lor. Bianca Niță, cu energia și viziunea ei, a dat viață ilustrațiilor, care contribuie cu 50% la valoarea unei cărți pentru copii. De-a lungul întregului proces de realizare a cărții, am beneficiat de sfaturile și experiența Luiza Nistor, atât ca terapeut și specialist în dezvoltarea inteligenței emoționale, cât și ca prieten care îți dorește tot binele din lume. Magda Radu, care s-a ocupat de DTP și tehnoredactare, a avut răbdarea să suporte toate sugestiile mele, fie ele realiste sau nu, și lipsa mea de cunoștințe în acest domeniu, pentru ca, în final, cartea să arate minunat, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mulțumesc lui Alex Petre Popescu pentru editare și redactare. Experiența sa de scriitor, alături de sutele de cărți citite și atenția sa pentru perfecțiune, se vor simți în paginile cărții, transformând lectura într-o călătorie plăcută. Cartea este rezultatul unui efort comun și sper să aducă bucurie celor care o vor citi”.
Cea care a făcut ca poveștile să prindă viață, prin ilustrarea lor, este Bianca Niță, care, la rândul ei, ne povestește bucuria, dar și efortul depus de o întreagă echipă în realizarea cărții: „Cartea transmite un mesaj valoros : Importanța dezvoltării emoționale și a cultivării jocului, empatiei și atenției la nevoile proprii și ale celorlalți pentru a crea relații autentice și armonioase atât între copii și părinți, cât și între frați, prieteni și la nivel extins. Pentru că despre asta este vorba. Totul se face cu oameni și prin oameni, iar a clădi relații frumoase, trainice și funcționale cu noi și ceilalți este cheia fericirii și a succesului în viață”.
Lansarea magică a fost încununată de un moment artistic de excepție, susținut de tinere talente cu premii naționale și internaționale la vioară și pian Se spune că frica de a vorbi în public este a doua după frica de moarte. Dar lăsând teama să te acapareze, riști să pierzi oportunități importante pentru dezvoltarea ta, ceea ce poate atrage mai târziu regrete și senzația de gol și neîmplinire. Secretul este să te împrietenești cu emoțiile tale. Astfel, construiești un dialog interior benefic, deschizi uși și te simți în siguranță pe scena vieții, lăsându-ți sinele real să strălucească blând și cu încredere în lumina reflectoarelor. Despre asta este vorba și în cartea bazată pe experiențele lui Vlad cu cei trei copii ai săi și îmbrăcată în sclipiri de imaginație. Prin abordarea unică, plină de joc, blândețe și înțelepciune, cartea „Piatră, Foarfecă, Iubire! Și alte 7 povestiri” este un cadou minunat și un catalizator de inspirație pentru copiii și părinții ce vor să se conecteze în mod autentic, profund și cu iubire, atât cu sine, cât și între ei și cu ceilalți.
Piatră…Foarfecă…Iubire… Un joc al viselor ce devin realitate.
Întrebați-vă copiii dacă au jucat vreodată jocul „Piatră, hârtie, foarfecă” și cu siguranță vor răspunde afirmativ. Regulile sunt simple, finalul jocului este unul care îți arată forța și tăria lucrurilor.
Dacă am pune în oglindă jocul „Piatră, hârtie, foarfecă” cu cartea lui Vlad Popescu, „Piatră, Foarfeca, Iubire! Și alte 7 povestiri”, oare ce mesaj am primi? Cine câștigă? Piatra? Hârtia? Foarfeca? Sau Iubirea?
Vlad Popescu a fost Piatra care s-a pus la temelia unei construcții pentru toți copiii lumii. Vlad și-a propus ca această carte să fie tradusă în mai multe limbi străine pentru a fi un mesaj către toți copiii lumii, un mesaj de iubire, căci iubirea, spune Vlad, a fost cea care a adunat în ziua lansării, copiii, părinții și bunicii la un loc, într-un loc minunat, cu un scop unic, acela de a ne aminti de copilărie și de starea de emoție când așteptam cuminți să primim o înghețată…
Alice Ileana Gîțan
Membru UZPR