◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.07.2024

Cele mai căutate abilități profesionale pentru munca la distanță

În 2020, pandemia a început să schimbe inexorabil piața muncii. Am fost forțați să ieșim din setările noastre obișnuite de lucru, revenind la apeluri Zoom și la configurații improvizate la biroul de acasă. Munca la distanță a devenit un nou mod de lucru și după încheierea crizei sanitare globale.

Un studiu recent dezvăluie că unii oameni lucrează chiar din patul lor. Aproape o treime dintre cei chestionați au lucrat din mașină (28%), iar alții în timp ce priveau valurile – la plajă (8%). Această mentalitate a făcut loc biroului de acasă. Acum, majoritatea respondenților lucrează în principal dintr-un birou dedicat în locuința proprie (63%). Un alt studiu a relevant faptul că oamenii care lucrează de acasă sunt de fapt „mai implicați” cu colegii lor decât înainte de pandemie – întâlnirile au avut loc cu 59% mai frecvent în 2022 comparativ cu 2020.

O listă cu cele mai bune locuri de muncă de la distanță arată astfel: dezvoltator de software – potrivit U.S. News, „unii dezvoltatori de software pot lucra de acasă, deoarece lucrează cu programatori pentru a scrie coduri pe computer sau scriu ei înșiși codul. Ei pot folosi, de asemenea, instrumente pentru a construi și a testa, lucrând și cu clienții”;

asistență pentru clienți – Traveling Lifestyle descrie ca fiind al unui „profesionist care are sarcina de a răspunde întrebărilor, comentariilor și plângerilor despre o anumită companie”; data scientist – cel mai bine plătit job de la distanță în acest moment, în SUA, „amestec de matematicieni și informaticieni”; autori de conținut și marketing digital – „cineva care poate veni cu idei de conținut noi și inovatoare pentru a atinge obiective specifice de marketing. Managerii SEO, la rândul lor, sunt responsabili pentru dezvoltarea și implementarea de succes a strategiilor de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). Conținutul, designul, rețelele sociale, marketingul cu plata pe clic (PPC) și alte activități trebuie să fie coordonate”, notează Traveling Lifestyle; jurnalist – „Majoritatea locurilor de muncă de la distanță legate de jurnalism necesită abilități excepționale de cercetare și ca persoana să fie un scriitor bun”, explică Oberlo; asistent virtual – „oferă asistență unui profesionist – sau unei echipe a acestora – pentru programarea întâlnirilor, realizarea planurilor de călătorie și actualizarea bazelor de date, dintr-o locație în afara locației”, detaliază Monster. (redacția UZPR)

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *