◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024

UE a depășit ținta asumată de reducere a emisiilor cu efect de seră

Uniunea Europeană a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 34% sub nivelul din 1990 până în 2020, depășind ținta blocului de 20%, potrivit datelor oficiale transmise de către UE la Convenția-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).
Raportul de inventar are 961 de pagini și a confirmat datele preliminare, care sugerează că Uniunea Europeană este pe cale să-și depășească obiectivul climatic pentru 2020.
UE și-a redus deja emisiile cu 26% în 2019 și și-a atins obiectivul de 20% înainte ca blocările din cauza pandemiei de COVID-19 să înceapă să afecteze nivelurile emisiilor, menționează Agenția Europeană de Mediu (AEE).
Emisiile au scăzut cu 11% numai în 2020, deoarece țările UE și-au închis economiile pentru a limita focarul de coronavirus, a indicat AEE, notând că blocarea generată de COVID-19 „a avut un impact substanțial asupra reducerii emisiilor în 2020”. „Datele confirmă o tendință descendentă de 30 de ani, care a determinat UE să-și atingă obiectivul pentru 2020 de a reduce emisiile cu 20% față de nivelurile din 1990”, se arată într-un comunicat.
Pe de altă parte, eforturile Uniunii Europene de a elimina treptat energia poluantă pe cărbune au fost oprite de creșterea prețurilor la gaze, potrivit unei noi analize a datelor de pe piața de energie electrică din 2021, realizată de think-tank financiar Ember. În general, grupurile ecologiste nu au fost impresionate de palmaresul UE, spunând că ștacheta pentru 2020 a fost mult prea scăzută, notează EURACTIV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *