◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.11.2024
Dumnezeu, păsările cerului
și aviatorii

Pentru a fi înțeleasă, Dobrogea trebuie privită din înaltul cerului. Doar îndepărtându-te de ea și apropiindu-te de soare poți să-i vezi adevăratul chip. Dumnezeu, păsările cerului și aviatorii au privilegiul de a o admira pe săturate. Noi, ceilalți, care am venit pe lume fără aripi și nici nu avem altele de împrumut, suntem norocoși dacă, măcar o dată în viață, reușim s-o privim din tărie. Șansa de a zbura la mică altitudine peste întinderile dobrogene mi-a fost oferită de Direcția Poliției de Frontieră Constanța, care a invitat un grup de…

Citește mai mult

Suedia. Situații specifice

Nordic Trophy Competiția Nordic Trophy din 2024, organizată de Trailer Magazine, a avut loc sâmbătă, 24 august, între orele 09:00-17:00, la Elmia Lastbil. Câmpurile Elmiei au fost din nou umplute cu camioane din țările nordice și din restul Europei, ceea ce a fost ceva ieșit din comun. 103 mașini au fost nominalizate pentru câmpul de start de către juriul nominalizat de Trailer Magazine. Mașinile selectate au concurat în clasa Challenger. Au concurat și cele zece mașini din Master Class, finaliștii din 2023.   Problemele Northvolt Reprezentanții companiei care produce baterii…

Citește mai mult

Festivalul „Iulia Hasdeu”, ediția a V-a

Vineri, 15 noiembrie 2024,  între orele 15.00-20.00, la Sala I.C. Brătianu/ Dalles din strada Biserica Amzei, nr 5-7, va avea loc Festivalul „Iulia Hasdeu”, ediția a V-a, Festival creativ de expresie artistică și spiritualitate. Acest festival este organizat de Asociația Culturală UNESCO „Iulia Hasdeu”, în parteneriat cu Centrul Metropolitan de Cultură „Ioan I. Dalles” și cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Evenimentul omagiază personalitatea fiicei geniale a lui B.P. Hasdeu, anul acesta împlinindu-se 155 de ani de la nașterea ei.

Citește mai mult

Răul a pătruns în lume prin poarta deschisă a inculturii

Când regimul politic comunist s-a prăbușit și s-au pus bazele unui sistem politic democratic, doctrina a fost pusă cu repeziciune în slujba democraților. Când cei certaţi cu legea au început să manifeste semne de nesupunere, acest lucru n-a mai mirat pe nimeni. Dar timpul nu admite niciun plan. A fost suficient ca răul să pătrundă în lume prin poarta deschisă a inculturii, a inconştienţei, a neştiinţei… Un fenomen ascuns a închis poarta liniştii, pentru ca binele să se întoarcă din drum. Este important să avem încredere în noi! Chiar dacă te exploatează aproapele tău. Lucrul cel mai util pentru om este încrederea…

Citește mai mult

„Amintiri din casa sufletului”
sau nostalgia cusută pe borangicul timpului

 Motto: „Diferenţa dintre amintirile false şi cele adevărate este la fel ca şi cea dintre bijuterii: întotdeauna cele false arată că fiind cele mai reale, cele mai strălucitoare” (Salvador Dali)   Dacă ne asumăm că , atunci putem spune că un scriitor poate cuprinde între rândurile lucrărilor sale variile nuanțe ale sufletului, abordând, cu demnitate și curaj, diverse genuri ori specii literare. Opinăm că poezia este apanajul tinereților, răstălmăcind viața prin versurile sale nubile, la fel…

Citește mai mult

„Eu și Președintele lor”, la Arad

Aradul este invitat să participe la lansarea cărții lui Ciprian Demeter, „Eu și Președintele lor”. Ciprian Demeter este la vârsta maturității biologice și profesionale. Specializarea pe jurnalismul de investigație din România, unul dintre cele mai noduroase și dificile teritorii ale ziaristicii, dar și unul dintre cele mai periculoase, presupune forța de a lupta cu ilegalitățile, stăpânirea legislației, curaj și simț al datoriei. Talentului de scormonitor în noianul de informații, i se adaugă determinarea, știința de obține rezultate și de-a le face cunoscute. Toate aceste date fac dintr-un jurnalist, un nume….

Citește mai mult

In memoriam. Omul și artistul Nicolae Rotaru

Este o onoare să vorbesc la Salonul de Carte Juridică, Polițistă și Civică  – Ediția 26, la invitația scriitoarei Geni Duță și Editurii Fast Editing, despre cel care astăzi este o stea, gen. br. prof. univ. dr. Nicolae Rotaru, „un autor prolific și original, curajos și ludic, talentat și onest”,  așa cum l-a caracterizat Corneliu Leu, în anul 2003, dar și un „talent remarcabil, un neastămpâr creator, o voce inconfundabilă a breslei scriitorilor”,  așa cum l-a descris Dimitriu Titus Popa, în anul 2007. Dacă spun Nicolae Rotaru, spun peste șapte…

Citește mai mult

Studiu. Britanicii
își doresc ca monarhia
„să-și mențină locul”

Psihologii sugerează că cercetările efectuate după moartea Reginei Elisabeta a II-a arată că mulți oameni doresc ca monarhia „să-și mențină locul” în Marea Britanie. Potrivit BBC, academicieni de la mai multe universități, printre care The Open University cu sediul în Milton Keynes, au chestionat persoanele care au participat la „evenimentele de doliu” din Edinburgh și Londra, după decesul suveranei. Articolul lor, publicat în British Journal of Social Psychology, susține că monarhia este „considerată un simbol al ceea ce înseamnă a fi britanic”. „Nu se poate o Marea Britanie viitoare fără…

Citește mai mult

Festivalul „D’ale lui Caragiale”, un mare succes. Ploieștenii, martorii revenirii virtual a marelui dramaturg

Marele dramaturg Ion Luca Caragiale a revenit în mijlocul publicului ploieştean, printr-o prezenţă virtuală captivantă, într-un eveniment inovator care a adus la viaţă spiritul său inconfundabil timp de trei seri extraordinare. Festivalul „D’ale lui Caragiale”, desfăşurat între 1 şi 3 noiembrie 2024 la Casa de Cultură a Sindicatelor, a transformat Ploieştiul într-o adevărată capitală a culturii, reînviind comediile lui Caragiale şi reamintind publicului de actualitatea şi farmecul acestor creaţii. Aproape 2.000 de spectatori s-au bucurat de festivalul „D’ale lui Caragiale” pe parcursul celor trei zile, iar aplauzele publicului au rezonat…

Citește mai mult

Povești de succes și strategii de dezvoltare în afaceri. Antreprenorii învață cum să transforme provocările
în oportunități

Educația antreprenorială este esențială pentru succesul oricărei companii, iar Fundația European Business Leaders (EBL) sprijină oamenii de afaceri prin evenimente menite să stimuleze inovația. Recent, zeci de antreprenori au participat la un workshop axat pe educația fiscală, care a oferit nu doar cunoștințe solide în domeniu, ci și oportunități valoroase de networking. Evenimentul „Povești de groază cu ANAF și cum să le eviți” a îmbinat sfaturile practice și strategiile pentru dezvoltarea afacerilor cu momentele artistice inspirate de atmosfera misterioasă de Halloween, oferind participanților o experiență memorabilă.   Corneliu Băjenaru: „Amnistia…

Citește mai mult

John Malkovich, cu a treia reprezentație „The Infamous Ramirez Hoffman”, la Timișoara

Teatrul Național Timișoara suplimentează numărul de reprezentații ale spectacolului „The Infamous Ramirez Hoffman”, care îl are ca protagonist pe actorul american John Malkovich. Biletele pentru cea de-a treia reprezentație programată joi, 14 noiembrie, de la ora 20:00, se vor pune în vânzare marți, 5 noiembrie. Tichetele vor fi disponibile atât online, cât și la Agenția de bilete „Mărășești”. „Pianista franceză Anastasya Terenkova, care semnează conceptul acestui spectacol tulburător alături de celebrul actor, îl însoțește pe John Malkovich pe drumul căutării personajului lui Roberto Bolaño, Ramirez Hoffman, alături muzicienii Andrej Bielow (vioară)…

Citește mai mult