Experții estima că Shakespeare nu este autorul operelor sale. Experții fac parte din grupul numit Anti Stratfordians și își bazează afirmaţia că semnătura utilizată de Shakespeare diferă de scrierea utilizată în faimoasele texte.
Shakespeare s-a născut la Straford-upon-Avon și este considerat cel mai mare scriitor de limba engleză. A fost cunoscut și sub numele de Bard of Avon. El a scris 39 de piese de teatru, 156 de poeme și a murit la vârsta de 52 de ani.
După moartea sa, 23 aprilie 1616, au ieșit la iveală mai multe documente cu ortografia numelui său. În perioada 1612-1616, au existat mai multe variante de nume, cum ar fi, Willm Shakp, William Sakspir, Wm Sakspe, William Sakspere sau William Shakespeare.
Chiar și propriul testament întocmit în martie 1616, poarta trei semnături diferite.
Anti Strafordiens este format dintr-un grup de critici literari, critici care susțin că celebrele opere au fost scrise de autori britanici de geniu. Din anumite motive, acești autori și-au păstrat anonimatul. În plus, Shakespeare nu ar fi avut educația necesară pentru a scrie o asemenea opera.
În testamentul pe care l-a întocmit cu o lună înainte să moară, Shakespeare nu pomeneşte nicio vorbă despre scrierile sale pe care le lasă posterităţii. Se pare că Shakespeare este un pseudonim utilizat de mai mulți scriitori, adevărații autori ai genialei opere.
Delia Bacon a susținut că Francis Bacon ar fi adevăratul autor al pieselor de teatru. Alți cercetători consideră că adevăratul autor este Christopher Marlowe.
După mai bine de 450 de ani, misterul cu privire la autorul operei rămâne nedezlegat. Sonetele au fost dedicate unui bărbat sau unei femei? Unde a dispărut Shakespeare timp de 7 ani?
Cine se ascunde în spatele pseudonimului Shakespeare? Poate o persoană de rang înalt, poate o persoană excentrică sau poate mai mulți tineri scriitori. Chiar și portretul scriitorului a ridicat multe semne de întrebare.
În primul rând este o disproporţie între cap și bust, iar fată pare a fi acoperită cu o mască. S-a indus ideea că dincolo de portret se ascunde altcineva.
Masca poate fi a unui actor, a unui erou dintr-o piesă de teatru sau poate chiar masca morții. Gulerul din portret este unic. În acea perioadă nu se purta așa ceva. Gulerul pare a fi un scut în sens heraldic, un fel de blazon, un însemn al unei societăţi secrete. Mulți vorbesc despre frăţia masonică.