◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Din 2018, sprijin cu masă caldă pentru copiii școlari din cea mai săracă comunitate marginalizată din Baia Mare, Pirita

În timp ce responsabilitatea pentru noul an școlar a căzut în sarcina autorităților locale și a directorilor de școli, elevii români sunt mai săraci ca niciodată: 8 din 100 copii din mediul rural se culcă flămânzi. Una dintre cele mai sărace comunități din România se află în Pirita, la marginea orașului Baia Mare, județul Maramures, unde totuși peste 58 de copii se „încăpățânează” să meargă zi de zi la școală, sperând că viitorul le pregătește o viață mai bună. Până atunci copiii din Pirita au alte probleme care le afectează…

Citește mai mult

Spa-ul în România – supraviețuire sau renaștere?

Văzută prin lupa de business, piața balneo și spa din România a fost și este în continuă creștere încă din 2012 de când această industrie și-a trasat o nișă proprie și la noi în țară, ajungând în 2018 să contureze o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro. Anul trecut, piața spa din România a crescut cu aproximativ 10% față de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane de euro, dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (nu includem terapiile de remodelare…

Citește mai mult

SERGIU CIOIU – MAI TARE CA MOTOCICLETELE

Ca să-l reîntâlnesc pe unicatul Sergiu Cioiu – cântăreţul poeziei şi poetul cântecului – am re-revenit de două ori în ambientul atât de primitoarei grădini a Clubului Green Hours, unul din puţinele bastioane bucureştene de cultură jazzistică, teatrală şi nu numai, care au supravieţuit în vremile de restrişte ale atotputernicei urgii pandemice: mai întâi, miercuri 7 octombrie, pe când protagonistul a încrustat în răbojul timpului a optzecea toamnă a existenţei domniei sale şi ar fi trebuit să aibă loc concertul aniversar al artistului, reprogramat din frică de ameninţare ploioasă (ameninţare ce nu s-a adeverit, dar cum mulţi dintre…

Citește mai mult

Cum ne apărăm de infractorii cibernetici?

Specialiști din cadrul CERT-RO au vorbit la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină despre riscul atacurilor cibernetice și modalități de protecție împotriva acestor tipuri de atacuri, care s-au intensificat în ultima perioadă.  Valul doi al pandemiei de COVID-19 vine nu doar cu noi provocări pentru gestionarea crizei sanitare, ci și cu o intensificare fără precedent a atacurilor cibernetice. Digitalizarea accelerată de actuala pandemie creează oportunități, dar și vulnerabilități. Atacatorii cibernetici s-au adaptat rapid situației create de pandemie, în care internetul și implicit, mediul on-line sunt folosite la maximum. Astfel, pentru…

Citește mai mult

AMFITEATRU ECONOMIC, o revistă științifică din fluxul principal de publicații

Amfiteatru Economic este o revistă cu impact și vizibilitate bilingvă (română și engleză), editată de către Academia de Studii Economice – București, Facultatea de Business și Turism. Este o revistă academică care permite cititorilor accesul deschis, fiind disponibilă online fără bariere de ordin financiar, legal și tehnic, pe baza principiului menținerii integrității conținutului articolului. Mai mult, revista nu percepe nici de la autori taxe de publicare, costurile de publicare fiind suportate integral de Academia de Studii Economice din București. Frecvența de publicare este una trimestrială cu apariție în lunile februarie,…

Citește mai mult

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor despre 5G

Mesaj de la Ambasada Chinei în România Î: Recent, unul dintre liderii români a declarat într-un interviu că compania Huawei nu va putea participa la construcția 5G din România. Care este părerea ambasadei?R: Am remarcat observații relevante și suntem extrem de îngrijorați de acestea. Orientarea politicilor a unei țări în ceea ce privește 5G reflectă faptul dacă aceasta poate garanta securitatea investițiilor străine și poate crea un mediu de afaceri deschis, echitabil, corect și nediscriminatoriu, care este un indicator important pentru imaginea sa internațională și mediul de investiții. De-a lungul…

Citește mai mult

Un filantrop și patriot autentic-Emanuil Gojdu

2020 a fost declarat de către Patriarhia Română anul comemorativ al filantropilor ortodocși români de pe tot cuprinsul înaltului for bisericesc ortodox român. A fost/este o inițiativă lăudabilă de dreapta cinstire a filantropilor români din toate timpurile (mai puțin din timpurile noastre) care, în spiritul creștinismului, au făcut pentru semenii lor fapte bune îndrăgite de Domnul. Între aceștia, Emanuil Gojdu este un nume ce trebuie rostit cu pioșenie pentru întreaga sa activitate și mai ales pentru mecenatul său, așa cum a fost evocat în ziarul „Lumina” de preot academician Mircea…

Citește mai mult

Chiar și fără strălucire, FCSB se ține tare și rămâne în ”plasa” liderului din Bănie

Runda a 9-a a adus marea bombă a  înfrângerii campioanei ultimelor 3 ediții, CFR Cluj, pe teren propriu: 1-2 cu Gaz Metan, după ce medieșenii au avut chiar 2-0 până spre final! Imediat după meci a iești scandal mare cu arbitrajul, ce-i drept, cam ciudat și evident favorabil oaspeților. Dan Petrescu -a jurat că pleacă de la echipă, dar ulterior s-a răzgândit, iar patronul clubului a spus că nu va trimite echipa la următorul meci de campionat, ceea ce, desigur, nu va face nici el.    Totul, așadar, în favoarea…

Citește mai mult

Angajamentul României pentru protecția și sprijinul refugiaților

Intervenția ambasadorului României la ONU în cadrul dialogului interactiv cu Înaltul Comisar ONU pentru refugiați Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susținut marți, 3 noiembrie a.c., o intervenție în cadrul dialogului interactiv virtual al statelor membre ONU cu Înaltul Comisar pentru refugiați, Filippo Grandi, care a participat la lucrările Comisiei a III-a (Comisia pentru Afaceri Sociale, Umanitare și Culturale) a Adunării Generale a ONU. Ambasadorul român a exprimat apreciere pentru activitatea UNHCR, în mod particular în ceea ce privește adaptarea la contextul pandemiei de Covid-19,…

Citește mai mult

Primele cursuri universitare de jurnalism în România (4 noiembrie 1919)

La data de 4 noiembrie 1919, în urmă cu 101 ani au avut loc primele cursuri universitare de jurnalism în România. Profesorul Iordan Radu, specialist în drept, începea la Universitatea Daciei Superioare Cluj, Facultatea de Științe Juridice și de Stat, seminarul de Ziaristică, după model german.   leviathan.ro

Citește mai mult