◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.07.2024

Consumul de știri, în etapa… videoclipurilor

În multe țări, în special în afara Europei și SUA, a existat o scădere semnificativă a utilizării Facebook pentru știri și o dependență tot mai mare de o serie de alternative, inclusiv aplicații private de mesagerie și rețele video.

Statisticile din Raportul de știri digitale 2024 al Reuters, care se bazează pe date de pe șase continente și 47 de piețe, arată o fragmentare a consumului de știri pe platformele online – o treime (31%) dintre consumatori utilizează YouTube pentru știri, o cincime (21%) WhatsApp, aproximativ 13% TikTok, care a depășit X (10%) pentru prima dată.

Ca atare, există o schimbare puternică către rețele bazate pe video, cum ar fi YouTube, TikTok și Instagram, și spre dependența de rețelele sociale pentru știri, potrivit marketing-interactive.com.

 

„Sunt mai greu de falsificat”

Dintre țări, două treimi (66%) spun că accesează un videoclip scurt de știri cel puțin o dată pe săptămână. În Asia Pacific, aproape nouă din zece (87%) din populația care folosește mediul online din Thailanda accesează săptămânal videoclipuri scurte; India ocupă locul al doilea, cu 81%, urmată de Hong Kong (80%) și Filipine (80%), Indonezia (78%) și Taiwan (78%) și Coreea de Sud cu 76%. Pe ultimele cinci poziții se află Malaezia (74%), Singapore (59%), Australia (54%) și Japonia (39%).

Potrivit raportului, cele trei motive principale pentru care publicul este atras de videoclipuri este convingerea durabilă că videoclipurile sunt mai greu de falsificat, comoditatea de a difuza știri pe o platformă în care deja se petrece timp și diferitele perspective pe care le pot aduce videoclipurile.

În acest context se remarcă evoluția podcasturilor – atrag un public mai tânăr și bine educat, iar multe dintre cele mai populare podcasturi sunt filmate și distribuite prin platforme video. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *