◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.07.2024

Cele mai bune universități
ale lumii

Cele mai bune universități din lume au fost dezvăluite în cea de-a 21-a ediție a QS World University Rankings. Lista are din nou în frunte Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), care conduce clasamentul de 13 ani consecutiv. Următoarele două universități de pe podium sunt situate în Marea Britanie – Imperial College London, care a urcat de pe poziția a șasea, și Universitatea din Oxford.

Universitatea Harvard, din SUA,  s-a clasat și în acest an pe locul patru, cu un scor de 96,8, urmată îndeaproape de Universitatea din Cambridge, care a completat primele 5 poziții, cu un scor de 96,7.

Potrivit Euronews, evaluarea din acest an este cea mai mare realizată vreodată, incluzând peste 1.500 de universități și bazându-se pe analiza a milioane de lucrări academice și opinii ale experților.

Reperele utilizate pentru clasament au inclus reputația academică, raportul profesor-student, citările per facultate, raportul internațional de profesori, raportul studenților internaționali, rețeaua internațională de cercetare, rezultatele angajării și sustenabilitatea.

În timp ce SUA au fost cea mai reprezentată țară în acest an, cu 197 de instituții clasate foarte sus, Europa a obținut un succes comparabil – universitățile europene, în principal din Marea Britanie, au ocupat jumătate din primele 10 poziții. Practic, Marea Britanie a avut al doilea cel mai mare număr de universități în clasament.

După Marea Britanie, Elveția și-a asigurat cele mai multe locuri în top 10 din Europa, reprezentată de ETH Zurich, clasată pe locul șapte la nivel mondial, și École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL). De asemenea, Franța și Germania s-au clasat în top 10 pe continent, cu Université PSL și, respectiv Universitatea Tehnică din München.

Pe plan internațional, după SUA și Marea Britanie, China continentală are cele mai multe universități incluse în listă, cu 71 de unități. Două universități chineze, Universitatea Peking și Universitatea Tsinghua, sunt în primele 20, cu scoruri de 88,5 și, respectiv, 86,5.

Universitățile din Singapore s-au clasat, de asemenea, în top, Universitatea Națională din Singapore (NUS) ajungând între primele 10 și Universitatea Tehnologică Nanyang, Singapore (NTU) situându-se pe locul 14 la nivel mondial. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *