PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE
Motto:
„Românii acceptă suferințele, dar ei nu vor accepta niciodată nedreptatea”.
Nicolae Titulescu (1882-1941)
1. „UNIRE şi UNITATE” – „Când fraţii lucrează împreună, munţii se schimbă în aur”. „Dacă doi oameni au aceeaşi inimă, puterea lor fărâmă fierul”. „Dacă trei oameni sunt o inimă, pământul galben se transformă în aur; „DACĂ TREI OAMENI SUNT TREI IDEI, CHIAR AURUL GALBEN SE TRANSFORMĂ ÎN PRAF”.
Din gândirea chineză
2. „Iată acum, ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună”! „Aceasta este ca mirul pe cap, care se pogoară pe barbă, pe barba lui Aaron, pe marginea veşmintelor lui. Aceasta este ca roua Ermonului, ce se coboară pe munţii Sionului, CĂ UNDE ESTE UNIRE ACOLO A PORUNCIT DOMNUL BINECUVÂNTAREA ŞI VIAŢA, PÂNĂ ÎN VEAC”.
Sfânta Scriptură a Vechiului Testament,
Psalmul 132, vers. 1-3
3. „În ţara noastră există mai multe „Muzee de zoologie”. Dacă vom intra în secţia păsărilor, o să ni se pară că suntem în codru: vulturul cu aripile întinse gata, parcă, să zboare; mierla, cu ciocul deschis, gata să cânte! Lebăda parcă pluteşte pe apă; cocostârcul parcă pândeşte o broască. Peste tot, parcă păsările stau gata, gata să zboare. Dar, vai! Lumea aceasta de păsări este o lume moartă; păsările au numai chip de viaţă, dar ele sunt moarte, pline de paie (împăiate); sunt fără „duh de viaţă”.
4. „ROMÂNII de azi şi de mâine, trebuie să lupte în aşa fel, pe toate planurile de dezvoltare a ţării, pentru a lăsa urmaşilor, urmaşilor lor, „bogăţia culturii” şi „bogăţia organizării”, care, cu siguranţă ne va duce cu paşi repezi către frumos şi adevăr, către o stare mai bună. Important este „să educăm şi tineretul nostru în spiritul cunoaşterii valorilor pe care le deţinem şi că ele sunt rezultatul multor sacrificii pe care le-au făcut strămoşii noştri, cărora trebuie să le dăm respectul şi cinstea cuvenită”. Uneori este necesar să acţionăm şi să gândim aşa cum au făcut-o ei.
Andrei Petre (1891-1940), filosof, om politic român
P.S. FRAŢI ROMÂNI!- ŢARA şi POPORUL sunt în suferinţă. De ce?
a). Toţi tragem în toate părţile şi suntem super-deştepţi în toate.
b). Ne certăm pe toate posturile TV, suntem mari vedete, dar fără rezultatele așteptate.
c.). Vedem paiul din ochiul aproapelui, fără să ne vedem bârna din ochiul nostru.
d). La alegeri, suntem orbi, şi alegem praful- nu AURUL ŢĂRII.
e). Suntem asemenea păsărilor împăiate fără „duh de viaţă adevărat”, dătător de pace, linişte, cumpătare, mulţumire în popor şi lui Dumnezeu.
f). Şi… tutuşi… nu este încă târziu:
„UNIRE – UNITATE – DUMNEZEU – ŞI… DEMNITATE DE ROMÂN”.
Părintele Ilie