◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.10.2024

Sabin Pautza, copiii
și școala altfel

Cu povestiri, cântece și multe întrebări adresate compozitorului și dirijorului Sabin Pautza, s-a deschis cea de-a XI- a ediție a Festivalului Internațional „Sabin Pautza”, o manifestare cunoscută și apreciată în întreaga lume. „Micuții Cercetași”, cum se numesc elevii din clasa a II-a de la Școala Gimnazială numărul 8 din Reșița, au venit cu mare bucurie și curiozitate la întâlnirea cu muzicianul, care a avut o carieră remarcabilă în America, unde a fost director artistic și prim-dirijor al celei mai vechi orchestre din New Jersey, „Plainfield Symphony Orchestra”, a obținut multe premii și a concertat pe toate marile scene ale lumii.

Despre darul care îl primim de la Divinitate și pe care trebuie să-l prețuim și să-l dezvoltăm mereu, le-a vorbit maestrul Sabin Pautza.

Profesorul Lucian Voina, de la Liceul de Arte „Sabin Pautza”, din Reșița a ținut cu același prilej o prelegere intitulată „Cum se face muzica?”. El le-a vorbit copiilor în mod special despre alămuri și a exemplificat expozeul său cu piese muzicale interpretate la trompetă de elevii săi, Bardocz Mark și Bardocz Eduard. Ei au interpretat pentru cei mici partea I-a din Concertul numărul 3 de W.A. Mozart și partea I-a din Concertul în Mi Bemol Major de Joseph Heiden.

La finalul acestei întâlniri interesante, care a plăcut atât celor mici, cât și celor mari,  corul elevilor numit „Steluțe” al Școlii  gimnaziale „Marius Șandru”, condus de doamna Mariana Brebenariu, a intrpretat câteva piese muzicale. Această formație a obținut mai multe premii la festivalurile corurilor organizate pentru copii din Italia, locul întâi și în Belgia premiul II.

Deschiderea oficială  a Festivalului Internațional „Sabin Pautza”a avut loc în Sala Multimedia a Centrului Universitar „Babeș Bolyai” din Reșița.

Societatea „Mertarsis”, reprezentată de Camelia și Lucian Duca, cei care se ocupă an de an de organizarea acestei manifestări, au spus că această primă zi a festivalului va continua cu un recital extraordinar susținut de Sorin Petrescu la pian și clarinetiștii Andrei Cuibariu și Dorin Cuibariu. Seara va fi reprezentată în cel mai frumos mod de folclor, când vor ieși la rampă virtuozii Semenicului.

 

Adriana Telescu/UZPR, Filiala Caraș Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *