◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

ALARMĂ ÎN NICARAGUA Presa independentă, sub asediu

În Nicaragua, libertățile și drepturile esențiale sunt vulnerabile, urmare a unei campanii de agresiuni sistematice, continue și în creștere din partea Guvernului Președintelui Daniel Ortega. Aceasta apare în contextul unei perioade de represiune care a făcut 400 de morți și 2500 de răniți de la începutul mișcărilor civice din aprilie trecut.

În Nicaragua sunt în joc viața, securitatea personală, libera expresie, opinia și adun[rile publice și nimeni nu poate să rămână indiferent în fața acestei situații.

În această etapă de violență și criză instituțională, ziariștii și mijloacele de comunicare independente, precum și cetățenii critici la adresa Guvernului sunt un obiectiv guvernamental și al grupurilor paramilitare care acționează sub protecția Statului, așa cum au dovedit organismele internaționale suverane și credibile.

Printre victime se numără ziariștii din Nicaragua care își asumă multe riscuri pentru a informa în acest climat de violență și haos, și pentru acest motiv sunt amenințați, agresați, reținuți, defăimăți și sunt obiectul atacurilor fizice duse până la moarte. Noi ne solidarizăm cu presa independentă și considerăm că Guvernul dlui. Ortega este responsabil de faptele de violență contra mass-media, a ziariștilor și a familiilor acestora. Prin urmare, cerem încetarea imediată a actelor de agresiune, intimidare și amenințare, și solicităm să se ancheteze toate actele violente și să se aplice măsurile de protecție pentru ziariști și familiile lor, așa cum sunt prevăzute de Comisia Interamericană a Drepturilor Omului.

Reiterrăm solicitarea adresată comunității internaționale, făcută în timpul vizitei în Nicaragua a misiunii Societății Interamericane de Presă – SIP și a organizației Reporteri Fără Frontiere, identificarea mecanismelor de dialog cu Guvernul din Nicaragua care să conducă la o ieșire democratică din criza politică și socială și la un climat de respect a libertăților tuturor cetățenilor din Nicaragua.

30 august 2018

Traducere în limba română: Elena Chiriță / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *