◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Reducerea utilizării rețelelor sociale îmbunătățește pe loc percepția adolescenților asupra propriei imagini

Adolescenții și adulții tineri care și-au redus utilizarea rețelelor sociale cu 50% pentru doar câteva săptămâni au observat o îmbunătățire semnificativă a modului în care s-au simțit atât cu privire la greutatea lor, cât și la aspectul lor general, în comparație cu colegii care au menținut niveluri consistente de utilizare a rețelelor sociale, potrivit cercetărilor publicate de Asociația Americană de Psihologie. „Adolescența este o perioadă vulnerabilă pentru dezvoltarea problemelor de imagine corporală, a tulburărilor de alimentație și a bolilor mintale. Tinerii petrec, în medie, între șase și opt ore pe zi pe ecrane, o mare parte pe rețelele sociale. Rețelele de socializare pot expune utilizatorii la sute sau chiar mii de imagini și fotografii în fiecare zi, inclusiv cele ale vedetelor și ale modelelor de modă sau fitness, ceea ce știm că duce la o interiorizare a idealurilor de frumusețe care sunt de neatins pentru aproape toată lumea, ducând la o nemulțumire mai mare față de corp. greutate și formă”, a spus autorul principal al cercetării, Gary Goldfield, de la Institutul de Cercetare al Spitalului de Copii din Estul statului Ontario.

Potivit recomandărilor experților americani citați de apa.org, reducerea utilizării rețelelor sociale este o metodă fezabilă de a produce un efect pozitiv asupra imaginii corporale în rândul unei populații vulnerabile de utilizatori și ar trebui evaluată ca o componentă potențială în tratamentul tulburărilor legate de imaginea corpului.

Goldfield și colegii săi sunt în proces de realizare a unui studiu mai amplu, pentru a vedea dacă reducerea utilizării rețelelor sociale poate fi menținută pentru perioade mai lungi și dacă această reducere poate duce la beneficii psihologice și mai mari. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *