◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

DPA Italia: ChatGPT încalcă regulile privind protecția datelor

ChatGPT, chatbot-ul alimentat de inteligență artificială, încalcă regulile privind protecția datelor, atrage atenția Autoritatea pentru Protecția Datelor (DPA) din Italia, care a constatat încălcări ale confidențialității datelor.

Chatbot-ul se bazează pe faptul că este alimentat cu cantități mari de date de pe internet.

Potrivit BBC, creatorul ChatGPT, OpenAI, are 30 de zile pentru a răspunde în apărarea sa. Italia a adoptat o poziție fermă cu privire la protecția datelor atunci când vine vorba de ChatGPT. A fost prima țară occidentală care a blocat produsul, în martie 2023, invocând preocupări legate de confidențialitate.

ChatGPT a fost restabilit aproximativ patru săptămâni mai târziu, după ce compania a declarat că a „abordat sau clarificat” cu succes problemele ridicate de DPA. Organismul a lansat o „activitate de constatare a faptelor”, despre care arată că a constatat încălcări ale confidențialității datelor. Acestea sunt legate de colectarea în masă a datelor utilizatorilor, care sunt apoi utilizate pentru antrenarea algoritmului. Autoritatea de reglementare este, de asemenea, îngrijorată de faptul că utilizatorii mai tineri pot fi expuși la conținut neadecvat generat de chatbot.

Conform legii GDPR a UE, firmele care încalcă regulile pot fi amendate cu până la 4% din cifra de afaceri globală a companiei.

DPA din Italia lucrează alături de Comitetul European pentru Protecția Datelor al Uniunii Europene – care a înființat un grup special pentru monitorizarea ChatGPT. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *