◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Icoana unei ființe umane. Doru Dinu Glăvan, comemorat la Arad

  Sub blânda unei toamne preschimbate în primăvară, la Arad a fost comemorat președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cel care a fost neobositul gazetar și mentor spiritual Doru Dinu Glăvan.
Despre chipuri și icoane umane, înălțate la cer, se vorbește, parcă, prea puțin uneori.
Dar, candela unei nestinse amintiri arde veșnic.
Salonul de presă Gutenberg Arad a fost creat în urmă cu zece ani (urmând modelul Salonului Al.T.Stamatiad din anii 1925-1926) și este o grupare mozaic, alcătuită din ziariști, scriitori, universitari, iubitori de condei.
Salonul cuprinde și membri ai Filialei Arad a Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Astfel, stagiunea de toamnă – iarnă a Salonului arădean a fost deschisă și închinată marelui profesionist, ziaristul Doru Dinu Glăvan.
Salutar și providențial a fost mesajul domnului Vasile Filip, președintele  filialei arădene  a UZPR, acesta spunând:
Resimt și acum, la apropiata comemorare de un an, regretul imensei pierderi a trecerii la cele veșnice, a mult prețuitului nostru președinte. Am citit și în paginile revistei arădene Gutenberg, omagiul scris adus.
Cât despre ediția din septembrie Gutenberg Arad, la pagina 97, este readus în memoria cititorilor, profilul regretatului plecat, iar în caseta tehnică, numele domnului Doru Dinu Glăvan este marcat la Membri onorifici.
De fapt, a fost creat la Salonul Rouge-noir, Forum Continental, un altar cu pâine, colac, vin, flori și candelă în memoria celui ce a prețuit gruparea noastră, intervenind telefonic, fiindcă timpul și distanța nu îi permiteau, la orice întâmplare culturală.
Distinsa asistență a audiat un cântec interpretat de Monica Mihaela Cojocaru (versuri Ioan Vasile Marcu) cu un titlu sugestiv Lemnul, știut fiind faptul că lemnul este semnul Marii treceri!
A mai fost anunțată intenția ca la Gala Excelenței  Gutenberg  (2023), unul din premii să poarte numele domnului Doru Dinu Glăvan (alături de alte două nume, Constantin Avădanei și Emil Pintea).
În concluzie, aprindem nestinsa candelă  a neuitării pentru acela care a preschimbat al său har, în dar, un desăvârșit model  acelora față de care, patima scrisului de presă, a fost pasiune ori pură vocație.

Florica R. Cândea
Membru UZPR – filiala Arad

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *