◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.10.2024

Grădinița ,,Ciupercuța”,
din România, premiată de Comisia Europeană pentru predare inovatoare

Anul acesta, Comisia Europeană a nominalizat 96 de proiecte în cadrul European Innovative Teaching Award 2024, printre care și Proiectul Grădiniței „Ciupercuța”, din România, București.

Grădinița „Ciupercuța” din Sectorul 4 București, a câștigat premiul la categoria Educația și îngrijirea copiilor preșcolari, pentru Proiectul ERASMUS +Amazing Children, Amazing Nature (ACAN).

Premiul EITA (European Innovative Teaching Award), creat în 2021, se axează pe patru criterii: metodologii utilizate, medii de inovare, rolul profesorilor, impact și rezultate. Premiul European pentru Predare Inovatoare recunoaște contribuția Programului Erasmus+ la Spațiul European al Educației și importanța cooperării și a creării de rețele între școlile din întreaga Europă. În 2024, tema centrală a fost „Bunăstarea în școală”, reflectând eforturile educaționale care contribuie la crearea unui mediu școlar sănătos și incluziv.

Grădinița „Ciupercuța” din România a fost selectată printre laureații prestigiosului Premiu European pentru Predare Inovatoare (EITA) pentru Proiectul ERASMUS+ „ACAN” (Amazing children, amazing nature). Această realizare deosebită nu doar că evidențiază excelența în educația timpurie, ci și subliniază angajamentul grădiniței față de bunăstarea copiilor și a educatorilor.

Faptul că Grădinița „Ciupercuța” a fost selectată printre câștigătorii EITA este o dovadă a valorii pe care o aduce educației românești. Proiectul ACAN, bazat pe creativitate și dezvoltare armonioasă, reflectă prioritățile educaționale europene actuale, în special accentul pus pe bunăstarea fizică și mentală a copiilor și educatorilor, temă centrală în 2024. Această recunoaștere internațională oferă un impuls pozitiv pentru comunitatea educațională locală, demonstrând că școlile și grădinițele din România pot fi la nivelul celor mai bune practici educaționale din Europa.

Premiul EITA aduce în prim-plan proiectele educaționale care contribuie semnificativ la dezvoltarea de practici inovatoare în predare. Pentru Grădinița „Ciupercuța”, această recunoaștere internațională nu este doar o confirmare a calității proiectului „ACAN”, ci și un model de inspirație pentru alte școli și grădinițe din România și Europa. Proiectul promovează incluziunea tuturor copiilor, contribuind la crearea unui climat educațional pozitiv. Educația în aer liber și incluziunea sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Implementarea acestui proiect a presupus inițiative care au încurajat copiii să exploreze natura, să colaboreze și să învețe unii de la alții,  într-un mediu educațional care valorizează diversitatea și creativitatea, oferind fiecărui copil șansa de a străluci. Proiectul a contribuit la formarea unei generații viitoare mai bine pregătite pentru provocările societății moderne.

Prin acest premiu, ECHIPA GRĂDINIȚEI CIUPERCUȚA devine ambasador al inovației educaționale și al bunelor practici în educația timpurie, contribuind la creșterea prestigiului educației românești la nivel european. De asemenea, recunoașterea proiectului la nivel european oferă școlii oportunitatea de a colabora cu alte instituții educaționale de top din Europa, facilitând schimbul de idei și bune practici.

Grădinița „Ciupercuța” din Bucureștias fost evidențiată între cele 17 proiecte educaționale remarcabile din cadrul categoriei „Educație și îngrijire timpurie”. Bunăstarea în primii ani de educație este crucială, deoarece susține dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă, formând fundația pentru învățarea pe tot parcursul vieții, reziliența și sănătatea generală. abordări contemporane de predare și învățare folosite de educatori în creșe și grădinițe.

Echipa Grădiniței „Ciupercuța” aduce o grădiniță din România printre școlile europene de prestigiu, devenind astfel un exemplu viu de excelență și inovație educațională, contribuind la conturarea viitorului educației europene. Premiul obținut reprezintă o recunoaștere a excelenței în pedagogie.

 

Alice Ileana Gîțan

membru UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *