◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Simona Halep ratează calificarea în turul al treilea la US Open 2019. Sorana Cîrstea merge mai departe

Simona Halep, nr. 4 WTA, a pierdut în mod neașteptat, joi seara, meciul împotriva americancei Taylor Townsend, nr. 116 WTA, și a ratat calificarea în turul al treilea la US Open 2019. Partida a fost câștigată de americancă în decisiv, încheiat la tie-break, deși românca își adjudecase ușor primul set al partidei. A fost 2-6, 6-3, 7-6 (7-4) pentru Taylor Townsend, la capătul a puțin peste două ore de joc.

 

Cu Taylor Townsend, Simona Halep jucase de trei ori până acum şi câştigase de fiecare dată în două seturi, ultima oară la Miami, în acest an, în turul al doilea: scor 6-1, 6-3.  Meciul cu tânăra, dar puternica Taylor Townsend s-a dovedit de data aceasta mult mai dificil.

Simona Halep s-a impus în primul set, 6-2, grație a două break-uri, după un joc foarte solid. În următoarele două seturi însă, nivelul adversarei a crescut, iar meciul s-a închis cu 6-3; 7-6.

În setul al doilea, americanca a insistat cu serviciul-voleu și a venit aproape de fiecare dată la fileu, ceea ce a enervat-o la culme pe Simona Halep, care chiar a dat cu racheta de pământ de supărare. Românca a pierdut setul secund cu 3-6 și s-a intrat în decisiv, acolo unde americanca a aplicat aceeași tactică, scrie digisport.ro.

Simona Halep ajunsese în faza a doua a turneului US Open 2019, după un meci cu americanca Nicole Gibbs, nr. 135 WTA, în care a avut evoluții oscilante, victoria venind după set decisiv. A fost 6-3, 3-6, 6-2 pentru sportiva din România, la capătul a două ore fără zece minute de joc.

Eliminată anul trecut încă din primul tur de către Kaia Kanepi, 2-6, 4-6, Simona Halep nu are puncte de apărat la US Open, iar de acum până la finalul anului tot ce i se poate întâmpla nu poate fi decât un plus. În septembrie 2018, Simona Halep a avut probleme cu spatele şi nu a mai putut juca mai mult de patru luni.

Calificarea în manşa a doua este recompensată la US Open cu un premiu de 100.000 de dolari şi cu 70 de puncte WTA. 

În ciuda acestui rezultat dezamăgitor, Simona Halep ar putea urca în ierarhia WTA, dacă deținătoarea trofeului, Naomi Osaka face un pas greșit de-acum încolo în turneu. În clasamentul WTA live, Simona Halep este acum pe locul al treilea, iar Osaka pe locul 4. Ashleigh Barty a trecut din nou pe locul 1, iar Karolina Pliskova este pe 2. De asemenea, în cursa pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep continuă să fie pe locul al doilea.

Simona Halep ar urma să joace vineri la dublu mixt, alături de Horia Tecău. Ei vor să se rodeze în vederea participării la Olimpiada de la Tokyo din 2020. Simona Halep și Horia Tecău au mai jucat împreună la US Open în 2015, când au ajuns în sferturile de finală, scrie digisport.ro.

Sorana Cîrstea, singura româncă rămasă în competiție la simplu

În turul al treilea de la US Open, Taylor Townsend, va juca cu Sorana Cîrstea, nr. 106 WTA, care a reușit, joi seara, să treacă de turul al doilea de la Flushing Meadows învingând-o pe Aliona Bolșova Zadoinov, nr. 100 WTA, o jucătoare originară din Republica Moldova, dar care reprezintă Spania. Cîrstea a învins-o pe adversara ei de 21 de ani cu set decisiv, 3-6, 6-4, 6-2, după două ore și 15 minute. 

Sorana Cîrstea s-a enervat teribil la finalul primului set din turul secund de la US Open, cu Bolșova. Românca s-a simţit nedreptăţită şi a cerut intervenţia supervizorului, după ce arbitra a decis să nu se rejoace un punct în care îi căzuse şapca pe teren, scrie digisport.ro.  Șase minute a durat întreruperea partidei, timp în care Sorana şi-a susţinut cauza şi a încercat să îşi caute dreptatea.  În cele din urmă, Cîrstea a acceptat că nu are dreptate şi a continuat, însă starea sa de nervozitate a fost evidentă, mai ales că a condus cu 3-1 în primul set, pentru ca apoi să piardă 5 gameuri la rând. În cele din urmă, s-a dovedit că Bolsova nu i-a pus probleme decât în primul set.

Sorana Cîrstea rămâne singura reprezentantă a României la US Open, în competiția de simplu, după ce și Ana Bogdan a fost eliminată, joi, de croata Petra Martic (6-2, 6-4). După turul 1 părăsiseră deja competiția Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu.

Și Marius Copil, singurul român în competiția ATP de la simplu, a fost învins joi în, turul al doilea, de francezul Gael Monfils, nr. 13 ATP, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-2. Marius Copil ar urma să joace vineri și la dublu, unde va face pereche cu intempestivul australian Nick Kyrgios.

Sorana Cîrstea, 29 de ani, reușește astfel cel mai bun rezultat al său la un Grand Slam în ultimii doi ani, egalându-şi cea mai bună performanţă la Flushing Meadows, realizată în 2009. Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 163.000 de dolari şi 130 de puncte WTA, urmând să joace în turul al treilea cu Taylor Townsend, pe care o întâlnește în premieră.

Mai departe în turul al treilea la US Open 2019 merge și Bianca Andreescu, canadianca de origine română aflată pe locul 15 WTA, care a trecut joi în două seturi de belgianca Kirsten Flipkens, nr. 110 WTA, cu 6-3, 7-5. În clasamentul WTA live, Bianca Andreescu a trecut în acest moment în top 10, ocupând poziția a 9-a, iar în cursa pentru Turneul Campioanelor ar prinde locul al optulea, dar e în luptă strânsă cu Elina Svitolina.

Alte surprize la US Open 2019

Ajuns abia la turul al doilea, turneul de la Flushing Meadows a adus deja alte două mari surprize, în afară de eliminarea Simonei Halep. Sloane Stephens, laureata ediţiei 2017 a US Open, a fost eliminată în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Flushing Meadows, fiind învinsă în două seturi, 6-3, 6-4, de rusoaica Ana Kalinskaia, venită din calificări, într-o patidă disputată marţi.

De asemenea, Petra Kvitova, nr. 6 WTA și cap de serie numărul 6, a fost eliminată în turul secund, scor 4-6, 4-6, în duelul cu Andrea Petkovic, nr 88WTA.  Cehoaica, dublă campioană de Grand Slam, a pierdut total neaşteptat în faţa jucătoarei care în primul tur trecuse de Mihaela Buzărnescu. Partida a durat doar o oră şi 37 de minute şi a fost decisă la punctele importante, unde Petkovic şi-a păstrat calmul şi a reuşit să fie mai cerebrală, scrie digisport.ro. Eliminarea celor două i-ar fi făcut, teoretic, viața mai ușoară Simonei Halep, dacă merge mai departe, pentru că ar fi scăpat de două potențiale adversare dificile.

Tot joi, Yulia Putintseva din Kazahstan, nr. 39 WTA, a scos-o din competiție pe Aryna Sabalenka din Belarus, nr. 13 WTA, iar Jelena Ostapenko, nr. 77 WTA, merge mai departe în turul al treilea, după ce a trecut de americanca Alison Riske, nr. 36 WTA. 

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *