◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori, ediția I (1 – 7 iulie, București)

Școala Teatrul de Artă București, cu sprijinul Trupei de Artă (absolvenți ai Școlii Teatrului de Artă București) organizează, în perioada 1 – 7 iulie 2019, ediția I a festivalului Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori. Festivalul reunește, în șapte zile de desfășurare, o selecție de șapte spectacole prezentate în concurs și două spectacole invitate, toate aparținând unor trupe sau școli de teatru pentru amatori, din Capitală.

Ediția I, ediție-pilot, este găzduită de Teatrul de Artă București (str. Sfântul Ştefan nr. 21, sector 2).

În program :

1 iulie, ora 19.30

”The Very New Year” (adaptare după ”Trilogie Belgrădeană” de Biljana Srbljanovic) – spectacol invitat

Trupa de Artă – Școala Teatrul de Artă București

1 iulie, ora 21.00 – Cocktail de deschidere a Festivalului

2 iulie, ora 18.00
O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, Scoala de teatru Doroftei Art

2 iulie, ora 20.30
”Common Lives” de Theo HerghelegiuTeen Media Academy

3 iulie, ora 18.00
Săracii oameni bogaţi” (adaptare după romanul ”Umiliţi şi obidiţi” de F. M. Dostoievski), Școala de teatru Doroftei Art

4 iulie, ora 18.00
Drum în jos cu înger” după Oleg BogaevŞcoala de actorie Victory of Art

4 iulie, ora 20.30
Family Car” (adaptare după ”Autobahn” de Neil LaBute), Şcoala de actorie InLight

5 iulie, ora 20.00
Vizitatorul” de Dorin IonescuTrupa Semnul ?

6 iulie, ora 19.00
Plaja” după Peter AsmussenTrupa Nr. 9

7 iulie, ora 18.00 
”Estul S
ălbatic” (adaptare după Gaiţele de Alexandru Kiriţescu) – spectacol invitat, Trupa de Artă – Școala Teatrul de Artă București
7 iulie, ora 20.30 – Decernarea premiilor și Cocktail de închidere a Festivalului

Primul Pas – Festival de Teatru al Actorilor Amatori a fost creat în scopul încurajării, susținerii și promovării școlilor de teatru pentru amatori din București. Organizarea lui vine în contextul amplorii pe care a cunoscut-o, în ultimii ani, dezvoltarea personală prin teatru, sub semnul pasiunii pentru scenă și dramaturgie ce unește, într-o mare familie, oameni din domenii foarte diferite.

Din ce în ce mai mulți adulți, dar și adolescenți și copii aleg cursurile de teatru ca modalitate de auto-descoperire, depășire a propriilor bariere și auto-modelare, cursurile devenind, încetul cu încetul, catalizatori ai unor comunități de actori amatori, din ce în ce mai active și în continuă dezvoltare.

O dovedesc nenumăratele reprezentații, pe scene independente din București, dar și din alte orașe ale țării, cu spectacole pregătite de actori amatori, absolvenți ai școlilor de teatru, care continuă să lucreze și să propună producții teatrale realizate în regie proprie. O dovedește publicul reprezentațiilor susținute de amatori, din ce în ce mai numeros.

În cadrul festivalului Primul pas, vor fi acordate următoarele premii:  Cel mai bun spectacol; Cea mai bună actriță în rol principal feminin; Cel mai bun actor în rol principal masculine; Cea mai bună actriță în rol secundar feminin; Cel mai bun actor în rol secundar masculin.

Juriul de premiere este format din 5 profesioniști – actori, regizor, coordonator Arta Actorului, director de casting. 

Dincolo de promovarea și recunoașterea muncii trupelor independente și școlilor de teatru pentru amatori, organizatorii își propun ca Primul Pas să fie o sărbătoare a bucuriei de a fi împreună cu semeni din cele mai variate domenii de activitate, care împărtășesc o pasiune profundă și comună: pasiunea pentru teatru.

Prețul unui bilet este de 25 lei.

Biletele pentru spectacolele din festival se pot achiziționa de la recepția Teatrului de Artă București, cu rezervare prealabilă la tel.: 0737 904 932.

leviathan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *