◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.06.2024

Studiu. Tinerii generației Z, tot mai reticenți în a-și conduce propriile automobile

O nouă cercetare de la MarketWatch Guides a constatat că cel mai tânăr grup de șoferi – cu vârsta de 19 ani și mai puțin – reprezintă doar unul din 25, sau aproximativ 3,6% dintre șoferii autorizați din SUA. Șoferii cu vârste cuprinse între 30 și 34 de ani sunt cel mai prezenți la volan, relatează foxnews.com.

Studiul a obținut procentul șoferilor autorizați în funcție de diferite categorii de vârstă începând cu 2022, cu date de la Asociația Federală de Autostrăzi ale Departamentului de Transport din SUA privind statisticile autostrăzilor.

Generația Z ar putea avea multe probleme potențiale legate de conducere, de la anxietate la sarcini financiare. David Straughan, jurnalist auto senior și cercetător la MarketWatch Guides, susține că „dat fiind cât de strâns legate sunt automobilele și condusul mașinii de identitatea și de cultura din America, statisticile sugerează că au loc schimbări majore din punct de vedere cultural”.

În trecut, obținerea unui permis la 16 ani era percepută ca o piatră de hotar în călătoria către maturitate, dar datele din 2021 de la Federal Highway Administration au indicat că procentul de tineri de 16 ani care dețin o licență a scăzut la 25%, de la 46% în  anii 1980.

Finanțele joacă, de asemenea, un rol în atitudinea față de șofat, deoarece tinerii americani acumulează mai multe datorii la împrumuturi studențești decât generațiile anterioare, plus costurile asociate cu tehnologia și creșterea vertiginoasă a cheltuielilor de trai ar putea însemna că ei caută modalități de a reduce aceste cheltuieli.

Accesul la rețelele sociale și trimiterea de mesaje text au eliminat, de asemenea, o parte din nevoia de întâlnirilor cu prietenii pentru a socialize. Inclusiv forța de muncă s-a schimbat, un procent mai mare dintre tineri lucrând hibrid sau complet de acasă.

Sănătatea mintală ar putea fi, de asemenea, de vină. Pe măsură ce eticheta „generație anxioasă” este plasată pe generația Z, frica de accidente de mașină ar putea intra în ecuația declinului în interesul pentru obținerea permisului auto. (redacția UZPR).

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *