◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.06.2024

Jurnalistul Ștefan Olteanu
a devenit cetățean de onoare al municipiului Bacău

Consiliul local al municipiului Bacău a aprobat, miercuri, 29 mai, acordarea Titlului de „Cetățean de Onoare” ziaristului Ștefan Olteanu. Propunerea a fost inițiată de Filiala Bacău a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).

 

„Argumentăm această inițiativă – s-a arătat în expunerea de motive a Filialei UZPR – prin faptul că respectabilul nostru concitadin s-a implicat constant, cu pasiunea cercetătorului, timp de mai bine de o jumătate de secol, în realizarea, dar și în susținerea producțiilor jurnalistice, conferind ambelor sale preocupări, prin intermediul reportajelor, eseurilor, interviurilor, analizelor critice, precum și volumelor de carte recunoașteri la nivel național și internațional. Cu accent atât pe evoluția socială, cât și în privința analizei evenimentelor, în special sportive ori preocupărilor locuitorilor zonei sau ale societății românești, în ansamblul lor, prezența spirituală a omului de cultură s-a făcut simțită în editarea unor valoroase producții jurnalistice, remarcate fiind creațiile sale referitoare la descoperirea, în planul presei, a școlilor de gimnastică de la Bacău și Onești, el scriind ori vorbind în premieră națională la radio și televiziune, contribuind, astfel, la cunoașterea apariției mugurilor de performanță care au devenit, ulterior, celebritățile mondiale: Nadia Comăneci, Teodora Ungureanu, Monica Roșu. De asemenea, a scris cu pasiune, documentat și constant, materiale publicistice referitoare la școlile de atletism, de box, lupte, handbal ori volei băcăuane.”

Ștefan Olteanu a obținut în cariera sa numeroase premii naționale și internaționale pentru reportaje și cronici pe teme sportive, culturale și sociale. Este cofondator al cotidianului „Deșteptarea” și al săptămânalelor „Moldova Sport” și „Fair-Play” și a inițiat cursuri de jurnalism la Palatul Copiilor, Colegiile Naționale „Ferdinand” și „Henri Coandă”, precum și la Universitatea „George Bacovia” din Bacău.

„A fost distins în cadrul Galelor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pentru întreaga sa activitate – spune președintele Filialei Bacău a UZPR, Cornel Cepariu, membru al Consiliului Director al acestei Uniuni Profesionale. Ajuns la o venerabilă vârstă, făcând onoare societății băcăuane, ŞTEFAN OLTEANU este un model, prin creația și comportamentul său, de devotament civic pentru concetățenii săi, un stimulant pentru tinerii din municipiu în devenirea lor în viață. Noi, membrii UZPR vrem să consolidăm ideea că și ziariștii din presa locală se remarcă pe plan național și sunt modele pentru generațiile care îi urmează”.

În ședința de Consiliu, personalitatea ziaristului Ștefan Olteanu și activitatea sa jurnalistică de 50 de ani au fost evocate de vicepreședintele Filialei UZPR, Ștefan Radu, și de conf. univ. dr. Ioan Dănilă, jurnalist și membru al UZPR.

Consilierii locali au votat în unanimitate propunerea UZPR. Ștefan Olteanu nu a fost prezent la ceremonial, datorită unor probleme de sănătate și a vârstei de 81 de ani la care a ajuns. Primarul Lucian Stanciu-Viziteu va veni personal, în această săptămână, la Ștefan Olteanu și îi va înmâna Diploma de Cetățean de Onoare și Cheia municipiului Bacău.

 

Petru Done, Filiala Bacău a UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *