◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Novak Djokovic a donat 5,5 milioane de dolari spitalelor și bisericilor din Serbia

Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic a donat 5,5 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei care suferă în această perioadă în țara sa din cauza pandemiei de coronavirus.

Djokovic este considerat unul dintre cei mai mari tenismeni din istorie, fiind cunoscut, de asemenea, pentru manifestarea finaltropiei și a credinței sale ortodoxe. De această dată, gestul său a avut ca scop ajutorarea sistemului de sănătate publică, a persoanelor aflate în nevoie și a organizațiilor de caritate conduse de Biserica Ortodoxă Sârbă, conform orthodoxianewsagency.gr.

„Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox”, a spus sportivul în luna aprilie a anului 2011, când a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I din mâinile Patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Ordinul Sfântul Sava este cea mai înaltă distincție din Biserica Ortodoxă a Serbiei și i-a fost acordată în special pentru contribuţia sa la renovarea monumentelor religioase din Serbia, printre care se numără și Mănăstirea Gračanica.

Donația de 5,5 milioane de dolari vine la doar două luni după ce sportivul, alături de soția sa, au decis să ajute cu peste un milion de euro spitalele din Serbia, în vederea achiziționării de aparate respiratorii și echipamente medicale în contextul pandemiei de Covid-19.

Vreau să mulţumesc personalului medical din Serbia şi din întreaga lume, care luptă pentru persoanele afectate de coronavirus. Din nefericire, din ce în ce mai mulţi oameni sunt infectaţi zilnic. Eu şi soţia mea, Jelena, am gândit un plan pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”a spus, atunci, Novak Djokovic.

doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *