◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Stagiu de formare privind siguranța activității jurnalistice

Un grup de 65 de studenți yemeniți la jurnalism au finalizat un stagiu de formare privind siguranța muncii în Taiz, Yemen.

Cele trei cursuri de siguranță, care au inclus principii și linii directoare cruciale de siguranță pentru relatarea despre conflicte, au fost organizate în comun de Departamentul Media al Universității Taiz și Sindicatul Jurnaliştilor din Yemen, cu sprijinul UNESCO, Uniunea Norvegiană a Jurnaliştilor și Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (IFJ).

Pe parcursul atelierului, studenții au primit îndrumări despre cum să rămână în siguranță în medii de conflict.

Studentul Adab Al-Sharabi a spus: „Cursul a inclus subiecte importante legate de evaluarea riscurilor, pregătirile anticipate și securitatea digitală pentru jurnaliști. Cunoștințele împărtășite au fost valoroase și adecvate pentru jurnaliștii yemeniți care trăiesc într-un mediu periculos”, detaliază studentul Adab Al-Sharabi, citat de ifj.org.

Activitatea finală a stagiului a fost un workshop care a implicat profesori și studenți de jurnalism de la Universitatea Taiz, care s-a concentrat pe modalitățile de încorporare a Cursului model privind siguranța jurnaliștilor în planul de educație în jurnalism al universității. „Universitațile și sistemul de învățământ în ansamblu poartă o responsabilitate uriașă în a se asigura că, de la început, studenții din jurnalism și media sunt bine pregătiți și au instrumentele necesare pentru a înțelege riscurile și a-și asigura propria protecție. Această responsabilitate este și mai mare în contextul Yemenului, unde tinerii jurnaliști ar trebui să fie pregătiți să lucreze într-o zonă sensibilă la conflict, cu amenințări fizice și psihologice mai mari”, afirmă șeful Departamentului Media al Universității, dr. Mansour Alkadasi.

Formatorul IFJ în domeniul siguranței, Aboud Alsofi, a subliniat că scopul curriculum-ului elaborat cu UNESCO a fost de a ajuta instituțiile academice să își îndeplinească responsabilitățile în temeiul Planului de acțiune al ONU privind siguranța jurnaliștilor și problema impunității. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *