◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

Mari proiecte care promit să „schimbe jocul” climatic

Anxietatea climatică este foarte reală, dar există și vești bune – proiectele începute pe parcursul anului 2023 demonstrează că există speranță pentru planetă.

În ciuda poziției sale lângă Marea Nordului, portul Rotterdam este văzut ca unul dintre cele mai sigure orașe de deltă din lume. Dacă pe de o parte orașul se află la 7 metri sub nivelul mării, pe de altă parte, este un lider global în ceea ce privește modul de a rămâne pe linia de plutire. De la bariera Maeslantkering până la birouri plutitoare, orașul a conceput – și implementat – multe soluții pentru a-și proteja cetățenii împotriva inundațiilor și a schimbărilor climatice.

Mai departe, summitul COP28 s-a soldat cu un acord „istoric” pentru îndepărtarea de combustibilii fosili. A fost pentru prima dată când un summit al ONU privind schimbările climatice s-a încheiat cu un apel de a aborda cauza principală a crizei climatice.

Transportul în Europa reprezintă aproximativ 25% din emisiile de carbon ale continentului. O proporție semnificativă provine de la vehiculele de transport grele.

Potrivit Euronews Green, era vehiculelor electrice de mare tonaj se apropie cu repeziciune și va conta enorm în ecuația emisiilor continentului.

Cea mai mică dintre Insulele Canare, El Hierro, este singura insulă din lume care a funcționat timp de 28 de zile la rând folosind doar energia eoliană și hidro.

Declarată Rezervație Mondială a Biosferei și Geoparc UNESCO, insula veche de peste un milion de ani este pe cale să devină 100% autosuficientă energetic prin surse curate și regenerabile.

Parisul a început să planteze arborii care vor face parte din prima pădure urbană. Până la sfârșitul primăverii 2024 vor fi 470 de copaci, inclusiv stejari, frasini, arțari și cireși sălbatici, pe locul unui fost sens giratoriu aglomerat.

India construiește ceea ce probabil va fi cel mai mare proiect de energie regenerabilă din lume. Pe întinderea goală a marelui deșert de sare care separă țara de Pakistan, parcul solar și eolian va fi finalizat peste trei ani, va avea o suprafață cât a statului Singapore – 

726 de kilometri pătrați – și va furniza 30 de gigawați de energie regenerabilă anual, suficientă pentru a alimenta circa 18 milioane de case indiene. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *