◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Programele universitare de jurnalism de investigație pregătesc studenții pentru intrarea imediată în redacții

Studenții din programele de jurnalism de investigație sunt echipați pentru a aborda investigațiile de îndată ce ajung la primul loc de muncă, în timp ce organizațiile de știri care din aceste programe pot beneficia de soluții pentru formarea studenților și de posibilitatea de a le publica investigațiile. Acesta a fost consensul în timpul unei discuții de grup care a avut loc la Școala de Jurnalism și Comunicare de Masă a Universității de Stat din Arizona, cu un grup de editori de investigații, jurnalişti și foști studenţi Cronkite. Experții au discutat despre rolul programelor de investigație împărtățite între colegi în jurnalismul profesional și despre cum pot beneficia atât studenții, cât și organizațiile de știri.

Discuția, „Rolul programelor de investigație colegiale în jurnalismul profesional” a examinat importanța programelor care permit studenților să se specializeze în activitatea de investigație și modul în care aceste programe pot conlucra cu organizațiile de știri profesionale din SUA și din străinătate.

Printre participanți s-au numărat Ron Nixon, vicepreședinte pentru știri și șef de investigații, parteneriate între întreprinderi și granturi la Associated Press; Bill Birnbauer, fondator și CEO al Democracy’s Watchdogs în Australia; Fergus Shiel, redactor-șef la Consorțiul Internațional al Jurnaliştilor de Investigaţie; Vernon Loeb, redactor executiv la Inside Climate News; și Talia Buford, director de dezvoltare a talentelor la ProPublica.

Panelul a examinat relația dintre programele de jurnalism de investigație și organizațiile media profesionale și avantajele pentru studenții care participă la aceste programe.

Inside Climate News lucrează cu o serie de programe de jurnalism universitare din întreaga țară și a angajat patru absolvenți Howard Fellows în ultimii doi ani. Loeb s-a referit la aceștia ca fiind unii dintre cei mai bine pregătiți jurnaliști veniți de la facultate:

„Pot ajunge într-o redacție, pot formula o poveste, pot relata o poveste. Și, de asemenea, aduc cu ei acest tip de înțelegere a ceea ce este o poveste de investigație”.

Nixon, care a analizat proiectele de investigații ale studenților pentru Investigative Reporters and Editors, o organizație nonprofit dedicată îmbunătățirii calității jurnalismului, a declarat că munca produsă de Centrul Howard și de programe similare este la egalitate cu ce se poate obține în organizațiile de știri profesionale. Acest lucru se datorează faptului că structura acestor programe permite studenților să-și dedice timpul pentru a se concentra pe proiecte de investigație.

Potrivit news.asu.edu, organizațiile media au beneficiat, de asemenea, de parteneriatul cu programele de investigație ale colegiilor, lucrând cu studenții și publicându-le investigațiile. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *