◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

O „sursă radioactivă” misterioasă topește gheața din Antarctica

Antarctica ne arată încă o dată că este un loc misterios. Nu se cunosc foarte multe aspecte despre istoria acestui continent, dar cu toate acestea, se spune că în Antarctica, în urmă cu mii de ani, au trăit civilizații, a căror istorie este un mister.

Antarctica, un continent misterios
De-a lungul timpului, am publicat numeroase articole despre anomaliile din Antarctica. Acestea sunt numeroase și există, chiar dacă anumiți oameni de știință le contestă, din motive subiective. Mai mult de atât, au fost raportate numeroase construcții interesante, care ies ușor, dar sigur din stratul gros de zăpadă. Aceste construcții au fost comparate cu piramidele și ridică numeroase semne de întrebare.

Oamenii de știință au descoperit că există lucruri ciudate, cum ar fi continentele pierdute sub Antarctica. De asemenea, au descoperit că, în ciuda faptului că este unul dintre locurile cele mai aprige de pe Pământ, este plin de viață.

De asemenea, acum știm că acum milioane de ani, Antarctica a fost acoperită de păduri verzi și luxuriante ,iar oamenii de știință au recuperat o serie de fosile care confirmă viața, în toată splendoarea sa, din Antarctica.

O sursă radioactivă
Dacă aceste elemente nu împachetează frumos misterul din Antarctica, o serie de oameni de știință a mai făcut o descoperire uimitoare. Este vorba despre o sursă radioactivă, care pare să funcționeze sub stratul gros de gheață din Antarctica.

Oamenii de știință au descoperit ceea ce ei cred ca este o „sursa misterioasa de radioactivitate” de kilometri sub gheata din Antarctica, care topește lent continentul de dedesubt.

Pentru a detecta această sursă misterioasă, specialiștii s-au deplasat la fața locului. Au zburat deasupra continentului înghețat și s-au folosit de radare de ultima generație pentru a identifica sursa.

anomalie antarctica

Experții au concluzionat că sursa de căldură provine de la roci radioactive și apă caldă. Această sursă de de origine naturală, dar încet și sigur va topi stratul gros de gheață.

„Procesul de topire pe care îl observăm se produce, probabil, de mii sau chiar milioane de ani și nu contribuie în mod direct la schimbarea foii de gheață. Cu toate acestea, în viitor, apa suplimentară din patul de gheață poate face această regiune mai sensibilă la factori externi, cum ar fi schimbările climatice „, a explicat Tom Jordan, cercetător al British Antarctic Survey (BAS).

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *