◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Inițiativă globală privind sănătatea digitală

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și președinția G20 din India au anunțat o nouă inițiativă globală privind sănătatea digitală (GIDH).

Potrivit who.int, noua inițiativă GIDH va funcționa ca o rețea și o platformă gestionată de OMS pentru a sprijini implementarea Strategiei globale privind sănătatea digitală 2020–2025. OMS servește ca secretariat pentru implementarea strategiei de convergență și de reunire a standardelor globale, bunelor practici și resurselor pentru a accelera transformarea sistemului digital de sănătate. La lansare, ministrul indian al Sănătății, Dr. Mansukh Mandaviya, a declarat: „Țările G20 nu numai că au identificat o prioritate pentru relevanța ghidului, dar au lucrat în mod colectiv pentru lansarea acestuia”.

De la prima rezoluție a OMS privind sănătatea digitală din 2005, care a condus calea spre dezvoltarea și adoptarea Strategiei globale a OMS privind sănătatea digitală, peste 120 de state membre OMS au elaborat o politică sau o strategie națională de sănătate digitală.

Inițiativa GIDH își propune să aducă țările și partenerii împreună pentru a obține rezultate măsurabile prin:

• elaborarea de planuri clare de investiții bazate pe priorități pentru transformarea sănătății digitale;

• îmbunătățirea raportării și a transparenței resurselor digitale de sănătate;

• facilitarea schimbului de cunoștințe și a colaborării între regiuni și țări pentru a accelera progresul;

• sprijinirea abordărilor la nivelul întregului guvern pentru guvernanța sănătății digitale în țări; și

• creșterea sprijinului tehnic și financiar pentru implementarea Strategiei globale privind sănătatea digitală 2020–2025 și următoarea sa etapă.

OMS și partenerii au anunțat angajamente substanțiale în numerar și natură din partea mai multor părți interesate pentru a sprijini lansarea acestei noi inițiative.

Sănătatea digitală este un accelerator dovedit pentru a promova rezultatele în domeniul sănătății către atingerea Acoperirii Universale a Sănătății și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă legate de sănătate până în 2030. (redacția UZPR)

Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *