◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.06.2024

„Primăvara albastră”, ediție jubiliară

Într 22 și 24 mai a.c. în stațiunea balneo-climaterică Pucioasa s-a desfășurat ediția bijubiliară a Festivalului național de cultură și literatură „Primăvara albastră”, inițiat în 1964 de jurnalistul, scriitorul și istoricul George Coandă.

De ce bijubiliară? Pentru că prima serie, care a avut loc între 1964 și 1967, s-a întrerupt datorită unor împrejurări ce nu i-au fost favorabile, dar în 2004, la inițiativa aceluiași George Coandă a fost reluat în organizarea Primăriei, Casei de Cultură „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”, Bibliotecii „Gheorghe N. Costescu”, din Pucioasa, dar și sub auspiciile Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, președintele fiind, firesc, inițiatorul care, la 86 de ani, la deschiderea celei de-a douăzecea ediție din seria a doua, a fost profund emoționat.

Ediția bijubiliară a fost ilustrată de spectacole susținute la Centrul Cultural European de școli gimnaziale din localitate, de un itinerar literar-jurnalistic pe valea superioară a Dâmboviței, de lansarea unor cărți ale scriitorilor din Pucioasa și Târgoviște, și a revistei „Ecouri din Bucegi”, cât și de dezbaterea „Cultura și spiritualitatea românească astăzi”.

Juriul a reunit în integralitate membri ai Uniunii Zariștilor Profesioniști din România.

Și cum, de altminteri, a devenit o tradiție, printre premiile speciale s-a numărat și cel al UZPR, adjudecat în acest an de tânăra Maria Atanasiu din Râmnicu-Vâlcea.

(Constantin Voicu, directorul Departamentului de comunicare al Filialei „Ion Heliade-Rădulescu” Dâmbovița)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *