◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.06.2024

Formația Coldplay va concerta
în România

Coldplay este o formație de rock alternativ și piano-rock din Londra, Regatul Unit, alcătuită din patru membri: Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) şi Will Champion (tobe). Este una dintre cele mai ascultate formații din lume, iar acest lucru este dovedit prin numărul de peste 60 de milioane de albume pe care deja le-a vândut.Cei patru membri ai formației au concertat în toată lumea cu stadioaane pline.

La scurtă vreme după lansare au ajuns printre cele mai cunoscute formații din lume. Au debtat la sfârșitul anilor 90 și în doar câțiva ani au doborât orice record la nivel mondial, iar melodiile lor sunt ascultate de toate generațiile. Turneul european al britanicilor începe pe 8 iunie 2024 la Atena, cu un show, continuă cu cele două show-uri de la București (12-13 iunie) urmate de altele în Europa de est.

După ce a găsit succes în Europa, trupa s-a concentrat pe America de Nord. Albumul „Parachutes” a fost lansat în noiembrie 2000. El a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare alternativă în 2002. Coldplay a lansat al doilea album, „A Rush of Blood to the Head”, în august 2002. Acesta a câștigat două premii la Premiile Grammy din 2003. 

Al treilea album s-a prezentat. direct în poziția de top în 20 de țări. Au urmat după aceea album după album și concerte pe tot globul. În paralel Coldplay a început și o activitate intensă în sprijinul diverselor cauze sociale și politice. Au făcut campanie pentru campania Oxfam pentru Comerț Echitabil și Amnesty International.De asemenea, grupul a luat parte la diferite proiecte caritabile, cum ar fi „Band Aid 20”, „Live 8” și „Teenage Cancer Trust”. Coldplay doneaza anual 15% din castigurile acestora in scopuri caritabile. Solistul Martin s-a pronunțat, de asemenea, împotriva începerii războiului din Irak în 2003 și l-a susținut pe candidatul democrat John Kerry la alegerile prezidențiale din 2004 din Statele Unite. 

De-a lungul timpului, Coldplay a câștigat noua Brit Awards, șapte premii Grammy și cinci NME Awards. La Q Awards, în 2005, Coldplay a câștigat premiul pentru Best Act in The World. „Mylo Xyloto” a bătut recordul celor mai vândute copii digitale ale unui album, în 2011 cu 21,3 milioane de copii digitale vândute. Cererea de bilete pentru concertul lor în România a fost așa de mare, încât s-a organizat și al doilea spectacol. Ele vor avea loc în București, pe 12 și 13 iunie.

 

Marcel Mateescu

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *