◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Claudia Motea și „Visul feeric
al unei nopți de mai”, la Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” 2024

În perioada 23-25 mai la Craiova a avut loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Alexandru Macedonski”. După un recital poetic-muzical de mare emoție artistică, am stat de vorbă cu actrița româno- canadiană Claudia Motea implicată în acest festival atât prin joc actoricesc dar și ca regizor și producător al spectacolului „De la Macedonski la Maria Tănase”.

Iată o mărturisire făcută de Claudia Motea, după eveniment: „S-a întâmplat să nimerim cu acest spectacol tocmai în perioada febrilă a Festivalului Internațional Shakespeare 2024. Unica scenă disponibilă a fost în incinta Liceului de Arte Marin Sorescu unde am fost primiți cu bucurie și căldură. Tema recitalului susținut de mine, Visul unei nopți de mai, a transformat sufletele spectatorilor în roze cu mireasmă macedonskiană și împreună, artiști și spectatori am adus cele mai frumoase omagii atât lui Alexandru Macedonski, dar și Mariei Tănase. Recitalul poetic multimedia realizat după un colaj de Ion Munteanu l-am susținut într-un acompaniament muzical de excepție cu prof. Eduardo Gonzalez, la flaut și cu prof. Alina Găulea, la pian. A fost un moment feeric în care n-a lipsit ca epilog poezia Cerere de grațiere a lui Adrian Păunescu, o rugă divină adresată lui Eminescu de a-l ierta pe Macedonski. Mă bucur totodată că am întâlnit oameni atât de frumoși, iubitori de cultură care păstrează stindardul  valorilor noastre în locul cel mai sfânt al conștinței naționale. Reverență organizatorilor acestui festival, dar și distinșilor: Nae Georgescu, Doina Rizea, Valeriu Matei, Mihai Cimpoi, Nicolae Tzone, alături de care am trăit momente de neuitat. În Grădina Botanică, la depunerea de flori la bustul din bronz al poetului, am întâlnit-o pe Irina Macedonski, ultimul vlăstar macedonskian. Reîntâlnirea dintre mine și criticul-istoric literar Tudor Nedelcea a fost din nou îmbucurătoare, de altfel, invitația de a participa la acest festival a venit din partea dumnealui. Și cel mai mult m-am bucurat că mi-am revăzut sora, pe Mihaela.  Maria Tănase. Poveste și Cântec, un spectacol tribut adus Păsării măiastre a cântecului nostru românesc, adaptat scenic de mine după un text de Tudor Nedelcea, în interpretarea mezzosopranei Lăcrămioara Crihană acompaniată la acordeon de Nușu Sorescu, a fost expresia artistică cea mai înaltă a întregii manifestări festivale.  Marele oltean Marin Sorescu spunea că atunci când n-ai ferestre, e bine să le inventezi. Acest festival emblematic, pursânge oltenesc, este într-adevăr o invenție extraordinară de a face din Craiova un leagăn al iubirii și prețuirii marelui poet Alexandru Macedonski, considerat pe drept cuvânt un Eminescu al oltenilor”. (redacția UZPR)

2 comentarii pentru “Claudia Motea și „Visul feeric
al unei nopți de mai”, la Festivalul Internațional „Alexandru Macedonski” 2024

  1. SINCERE FELICITÂRI CLAUDIA SCUMPĂ
    PLECĂCIUNI IN FAȚA MĂIESTRIEI SI INGENIOZITĂȚII DOVEDITE

    NM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *