◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Podcast despre infracționalitate, susținut de cetățenii din orașul american San Luis Obispo

În primul episod al podcastului său despre infracționalitate, Chris Lambert a urmărit un caz de persoană dispărută din San Luis Obispo, California: „Voi încerca să aflu tot ce pot despre Kristin Smart și despre ceea ce i s-a întâmplat, în singurul mod pe care îl știu, vorbind cu oamenii”. În următorii patru ani, Lambert a făcut exact asta, intervievând zeci de oameni pentru popularul său podcast „Your Own Backyard”, inclusiv câțiva martori necunoscuți anterior care au ajutat în cele din urmă forțele de ordine să aresteze un suspect și să obțină o condamnare pentru crimă.„Podcastul a fost util pentru noi, deoarece a suscitat un nou val de interes în acest caz. Formatul relativ nou de podcast față de media tradițională a fost văzut de public ca fiind foarte credibil și demn de încredere. În cazul nostru, percepția de încredere a fost cheia pentru ca oamenii să prezinte informații despre caz care nu au făcut acest lucru anterior”, a scris Tony Cipolla, ofițer de informații publice pentru Oficiul Șerifului din județul San Luis Obispo, într-un e-mail pentru courthousenews.com.

Potrivit raportului Infinite Dial, publicat recent de Edison Research, 100 milioane de americani ascultă cel puțin un podcast pe săptămână – cu 31% mai mulți decât în 2023 și cu 26% față de 2022. Potrivit Pew Research Center, mulți americani se bazează pe podcasturi pentru știrile pe care le ascultă zilnic.

Poveștile despre acte de infracționalitate sunt cele mai bine cotate, punctează Sitara Nieves, vicepreședinte al Institutului Poynter, școală de jurnalism nonprofit și organizație de cercetare.

Lambert și-a părăsit slujba de zi cu zi pentru a se concentra pe podcastul „Your Own Backyard” și și-a petrecut ultimii ani creând 10 episoade, urmate de recapitulări și urmăriri post-condamnare. „Publicul a fost implicat emoțional în acest caz încă de la început și a avut o legătură reală cu Kristin. Ca urmare, oamenii au cerut dreptate. Când Paul Flores a fost arestat, apoi judecat și condamnat pentru uciderea lui Kristin, a existat ceva ce părea un oftat colectiv de ușurare”. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *