◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Papa Francisc, în premieră
la lucrările interne ale Summit-ului G7

Papa Francisc va participa pentru prima dată la lucrările interne ale Summit-ului G7, a anunțat premierul italian Giorgia Meloni într-un mesaj video. Condus de Italia, summitul va avea loc în perioada 13-15 iunie, la Borgo Egnazia, Puglia. Participarea pontifului a fost confirmată de Sfântul Scaun. „G7 se va confrunta cu ceea ce mulți, și nu greșit, consideră a fi cea mai mare provocare antropologică a acestei ere, și anume apariția inteligenței artificiale, o tehnologie care poate genera mari oportunități, dar care va afecta în mod inevitabil echilibrele globale. Este pentru prima dată în istorie când un pontif participă la lucrările grupului celor șapte”, a spus Meloni, potrivit Euronews.

Papa Francisc a cerut un tratat internațional pentru a se asigura că IA este dezvoltată și utilizată în mod etic și și-a dedicat mesajul anual de pace în acest an acestui subiect.

Paolo Benanti, teolog, președinte al Comisiei AI pentru informare a guvernului italian și singurul membru italian al Comitetului Națiunilor Unite pentru Inteligența Artificială, punctează că „invitația către Papă, ca om de carismă, dar și ca om care interpretează o tradiție ce este înțelepciunea de o mie de ani a Bisericii, indică și dezvăluie tuturor faptul că este nevoie de o abordare globală și integrală pentru a proteja demnitatea omului în epoca acestei hiperdezvoltări a mașinilor”. (redacția UZPR)

Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *