◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Două decenii de la „marea extindere” a Uniunii Europene

Cea de-a 9-a legislatură a Parlamentului European s-a încheiat. În ultimii cinci ani, Parlamentul European a modelat o mare parte din legislația care a avut un impact direct asupra vieții a 450 de milioane de europeni. Ultima sesiune plenară dinaintea alegerilor europene din iunie a cunoscut un maraton de voturi, cu nu mai puțin de 89 de texte legislative și șapte rezoluții în patru zile.

La deschiderea sesiunii, președintele Roberta Metsola și-a rezumat evaluarea mandatului: „Am ascultat, am învățat, am spart bulele de la Bruxelles și Strasbourg pentru a ne angaja și a ajunge la oamenii din toate statele membre. Am muncit din greu pentru a ne asigurăm că această casă este mai eficientă și mai potrivită scopului, am făcut-o mai deschisă și mai independentă”.

Potrivit Euronews, acest moment a marcat în avans și sărbătorirea, la 1 mai, a împlinirii a 20 de ani de la extinderea supranumită „big bang” a UE, în care blocul comunitar a trecut de la 15 la 25 de state membre. Fostul comisar european maghiar Lászlo Andor, acum secretar general al Fundației pentru Studii Progresiste Europene, arată că

„douăzeci de ani este un timp scurt în istorie, dar cred că deja putem spune că experiența a fost foarte pozitivă pentru țările care au intrat în Uniunea Europeană – ceea ce a însemnat a fost stabilitate și prosperitate. Majoritatea acestor țări au înregistrat o creștere economică foarte dinamică, ce pe termen lung ar putea duce la o convergență durabilă cu țările vest-europene”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *