◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Alertă de la OMS. Tinerii europeni, campioni la consumul de alcool și la „vapat”

Mai mult de unul din doi tineri de 15 ani din Europa a experimentat alcoolul, în timp ce unul din cinci adolescenți a folosit recent țigări electronice, arată agenția de sănătate a ONU, care a lansat și apel pentru măsuri preventive urgente. „Utilizarea pe scară largă a substanțelor nocive în rândul copiilor în multe țări din Regiunea Europeană – și nu numai – reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea publică. Având în vedere că creierul continuă să se dezvolte până la jumătatea vârstei de 20 de ani, adolescenții trebuie să fie protejați de efectele produselor toxice și periculoase”, a declarat dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa.

Consumul de alcool rămâne predominant în rândul adolescenților – 57% dintre tinerii de 15 ani susțin că l-au încercat și 37% au băut în ultima lună. Aproximativ unul din 10 tineri din toate grupele de vârstă a suferit o stare de ebrietate semnificativă, inclusiv fiind beat de cel puțin două ori în timpul vieții. Această rată crește de la 5% la vârsta de 13 ani la 20% până la vârsta de 15 ani, demonstrând o tendință în creștere a abuzului de alcool în rândul tinerilor.

De asemenea, țigările electronice au crescut în popularitate, depășind variantrle tradiționale – 32% dintre tinerii de 15 ani le-au încercat și 20% le-au folosit în ultimele 30 de zile.

Pe de altă parte, potrivit news.un.org, consumul de canabis a scăzut ușor, cu două procente în patru ani. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *