◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

A murit jurnalista Nicoleta Bichescu, primul redactor-șef al Ziarului de Bacău

A încetat din viață jurnalista Nicoleta Bichescu, a fost primul redactor-șef al Ziarului de Bacău și membră a echipei care, în urmă cu 20 de ani, a fondat publicația. A crescut într-o familie cu puternice legături cu presa – tatăl ei a fost mulți ani redactor-șef al ziarului băcăuan Steagul roșu, iar mama lucra la Întreprinderea Poligrafică.

Ca mulți colegi din generația ei, a urmat altă cale în viață decât aceea pentru care se pregătise în facultate. Alegerea a venit firesc, din rădăcinile ei: presa. Cariera a fost firească, a cunoscut toate etapele meseriei de jurnalist. A început, în ianuarie 1995, ca redactor Secția Economic a cotidianului Ultima oră, iar din mai 1995 până în mai 1996 a fost șef al Secției Economic la ziarul Deșteptarea. În mai 1996 trece la nou-înființatul Monitorul de Bacău, iar în iunie 1997 relatează de la fața locului Summit-ul NATO de la Madrid, ca trimis special al Grupului de Presă Nord-Est Iași. În octombrie 1998 este promovată redactor-șef adjunct al publicației, iar în septembrie 2001 este numită redactor-șef.

În iunie 2002, alături de majoritatea colegilor de redacție, pune bazele unei noi publicații, Ziarul de Bacău. A fost așadar primul redactor-șef al Ziarului de Bacău, iar în iunie 2004 devine directorul societății care edita publicația.

Pentru interviurile, anchetele și reportajele publicate, este premiată la Galele Jurnalismului Bacău în 1997, 2000, 2002, 2004, 2005 și 2006.

În ultimii ani a lucrat și la Parlamentul României, în cadrul Comisiei UNESCO, unde a contribuit la includerea mărțișorului românesc în Patrimoniul imaterial UNESCO.

Dumnezeu s-o odihnească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *