◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Solidaritate cu victimele atacului antisemit de la Sinagoga din Poway (SUA)

Membrii și conducerea Federației Comunităților Evreiești din România-Cultul Mozaic (FCER-CM) își exprimă solidaritatea cu întreaga comunitate evreiască din SUA și cu familiile victimelor atacului terorist produs sâmbătă seara, în localitatea Poway (California – SUA), în ultimele ore ale sărbătorii evreiești de Pesah.

Durerea evreilor din România și revolta lor față de atacul barbar împotriva unor evrei americani sunt cu atât mai adânci cu cât ne aflăm, pentru a doua oară în șase luni, în fața unui atac violent antisemit comis în SUA, împotriva unor enoriași reuniți pentru rugăciune într-o sinagogă.

Subliniem că, în acest caz, cel suspectat a fi ucis cu sânge rece o femeie și a fi rănit alte trei persoane este un tânăr de numai 19 ani, antisemit și islamofob, aflat în posesia unei arme de asalt, un adolescent care declarase că dorea să omoare evrei și se inspirase în fapta sa, din modul în care fuseseră realizate alte atentate barbare!

Este momentul ca autoritățile din SUA și din alte țări ale lumii, inclusiv din Europa Occidentală, în care antisemitismul a luat forme violente, împreună cu populația cu vederi democratice din aceste state, să își unească eforturile împotriva oricăror manifestări neonaziste, antisemite și naționaliste. Așa cum sublinia și președintele Israelului, Reuven Rivlin, „nici o țară și nici o societate nu sunt imune” în fața antisemitismului și terorismului, iar educația este singurul mijloc prin care astfel de acte barbare pot fi eficient combătute.

Transmitem condoleanțe familiei evreiești îndoliate din Poway, suntem alături de toți membrii comunității evreiești din această localitate și din SUA. Ne exprimăm dorința ca niciodată, nici un popor, de orice religie ar acesta, să nu își mai vadă sărbătorile sfinte tulburate de atentatori care disprețuiesc legea, credința și viața umană.

                                                            Dr. Aurel Vainer

Președinte

Comitetul Director al FCER-CM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *