◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Olimpiada de la Paris, prima cu paritate de gen

Cu puțin înainte de Olimpiada de la Paris, Comitetul Olimpic Internațional (CIO) subliniază că evenimentul va fi primul cu paritate de gen din istorie. Unul dintre hashtag-urile folosite în materialul promoțional pentru Jocurile de vară de la Paris 2024 este #GenderEqualOlympics.

Potrivit Euronews, această ediție a Jocurilor  Olimpice vor avea într-adevăr o rată de participare de 50% de bărbați și femei. Anterior, Olimpiada de la Tokyo, din 2021, s-a apropiat cel mai mult de acest deziderat, cu 48,8% dintre participanți fiind femei.

Potrivit lui Michele Donnelly, profesor de management sportiv la Universitatea Brock, „paritatea nu este același lucru cu egalitatea. Este o egalitate numerică. Egalitatea de gen este o înțelegere mult mai deplină, nu numai cu același număr de oportunități, ci și cu aceleași condiții de participare”.

Paritatea de gen a crescut rapid în cadrul Jocurilor, având în vedere obstacolele pe care femeile le-au depășit pentru a participa la Jocurile Olimpice, dar femeile rămân extrem de subreprezentate în timpul Jocurilor Olimpice ca antrenori sau oficiali tehnici.

De menționat că fondatorul CIO, baronul Pierre de Coubertin, a interzis femeilor să concureze la primele Jocuri Olimpice moderne, din 1896… (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *