◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Eveniment cultural la Slatina

În data de  28.03.2024, după-amiaza, în sala mare de la parterul Bibliotecii „Ion Minulescu”, a avut loc o frumoasă întâlnire între cenaclurile din Slatina, Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Drăgănești. Doamna moderatoare Zenovia Zamfir a punctat de la început că această întâlnire nu a avut o ordine de zi prestabilită, membri din toate cenaclurile reunite fiind liberi de a lua cuvântul, de a citi din creațiile proprii sau de a-și împărtăși din experiența lor în ale scrisului colegilor lor de breaslă.

Întrunirea a decurs foarte frumos. La un moment dat, soția fostului nostru coleg Triță (trecut la cele veșnice) a recitat o poezie de dragoste dintr-o carte de-a soțului ei și s-a ținut un moment de reculegere pentru toți scriitorii, foști colegi de-ai noștri, care nu mai sunt printre noi.

Un moment deosebit l-a format familia de poeți Liliana Jianu și soțul ei, care – preciza soția – o poetă extrem de talentată, a cântat două poezii de dragoste, inspirate de frumoasa lui soție.

Doamna prof. filolog și critic literar Margareta Chirițoiu, din Balș, l-a evocat pe marele poet oltean Marin Sorescu, recitând cu deosebit talent din poeziile sale. Doamna prof. filolog Georgeta Giurea a citit din cea mai recentă carte a sa de poezii, lansată

inițial în Germania și apoi în Slatina, „Broderii lirice” o poezie gingașă de primăvară, plină de iubire.

Proaspăta nouă președintă a LSR „Damian Stănoiu”, din Slatina, director de școală, manager și profesor Mateșică Ionela a adresat cuvinte frumoase celor prezenți.

Decana de vârstă (88 de ani) doamna invățător emerit Lia Bărbulescu a recitat două poezii impresionante din cea mai recentă carte a sa „Din Dor cu Dor pentru Dor – Ultimul Zbor”, fiind foarte apreciată, căci, așa cum declara ea însăși, încă la această vârstă înaintată mai scrie poezii de dragoste.

Doamna vicepreședintă a LSR „Damian Stănoiu”, Valerica Predescu, a recitat cu mult talent (dânsa joacă și în trupa de teatru) din creația proprie.

Soții Călin Grigore și Elena au fost la unison în sentimentele și gândurile lor, iar domnul vicepreședinte al Asociației „Oltul Cultural”, dr. Călin Grigore, a recitat o poezie impresionantă intitulată De ce-ai plecat.

Câteva cuvinte care deschideau noi orizonturi a rostit și scriitoarea ing. Margareta Saimac, aceasta vorbind despre Conștiința Universală.

Și poeta Ioana Mihaela Luță a recitat o nouă poezie, plină de simțire.

Doamna președintă a cenaclului din Râmnicu Vâlcea a enumerat câteva din activitățile desfășurate în diverse localități din țară, cu întâlnirea dintre diferite cenacluri și posibilitatea de a ne cunoaște personal între noi, și a propus ca aceste reuniuni să continue să se desfășoare.

A vorbit câteva cuvinte și doamna filolog Ana Vasile, care l-a evocat pe fostul ei profesor Președinte al Uniunii Scriitorilor din România, criticul literar prof. univ. Nicolae Manolescu, de curând plecat dintre noi.

Rog să mă ierte cei al căror nume nu l-am nominalizat, din lipsă de spațiu.

Ultimul care a vorbit a fost domnul prof. teolog Paulian Buicescu, consilier UZPR și membru de seamă al comunității scriitorilor din Slatina (membru fondator al cenaclului „Dumitru Caracostea” și al Revistei „Popas  Jurnalistic și Literar-Artistic”, precum și membru fondator al Cenaclului „Damian Stănoiu” din Slatina și Râmnicu Vâlcea (membru în cenaclul „Anton Pann”).

Mulțumim tuturor participanților pentru nivelul elevat al prestațiilor și așteptăm cu nerăbdare noi întâlniri.

 

 

Margareta Saimac

Membru UZPR, LSR și AOC – Slatina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *