◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Artista băcăuană Anamaria Vartolomei, tot mai aproape de unul dintre cele mai importante premii din cinematografia internațională

Încă un motiv de bucurie și de mândrie pentru băcăuani și nu numai. După ce a fost desemnată cea mai bună actriţă din Franţa, la gala de decernare a Premiilor ,,Lumieres”, pentru rolul din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan şi câştigător al Leului de Aur la Veneţia, actrița franco-română Anamaria Vartolomei, originară din orașul Dărmănești, Bacău, a fost nominalizată mirecuri la premiile César, la categoria ,,Cea mai bună actriță debutantă” datorită rolului interpretat în filmul ,,L’événement”, relatează Agerpres, care citează site-ul linternaute.com.

Actriţa Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu (Dărmăneşti), din judeţul Bacău, până la 6 ani. Părinţii săi emigraseră în Franţa încă de când ea avea 2 ani, astfel că a rămas în grija bunicilor, după care, la 6 ani, a plecat şi ea cu părinţii în Franţa. A descoperit actoria la şcoală şi a debutat în cinematografie la vârsta de zece ani şi jumătate, când a fost aleasă din peste 500 de candidaţi pentru a interpreta unul dintre cele două roluri principale din filmul ,,My Little Princess” (,,Mica mea prințesă”- 2011), alături de celebra Isabelle Huppert. Personajul ei a fost inspirat din copilăria regizoarei acelei pelicule, Eva Ionesco.
Acel prim rol i-a adus tinerei actriţe franco-române o nominalizare la Premiul ,,Lumieres” pentru cea mai bună speranţă feminină. În anul următor, la Festivalul de la Cannes, ea a fost aleasă pentru a apărea pe afişul oficial al secţiunii ,,Semaine de la Critique”.

Pe 27 decembrie 2021, Primăria Dărmăneşti i-a acordat distincţia „Oameni de valoare ai oraşului Dărmăneşti”.

Premiile César recompensează începând din anul 1976 cele mai bune realizări şi interpretări din cinematografia franceză. Aceste trofee – al căror design a fost creat de sculptorul César – sunt atribuite în fiecare an la Paris de Academia de tehnici şi arte cinematografice. Printre cele mai premiate filme din istoria premiilor César se află producţiile ,,Le Dernier Metro” şi ,,Cyrano de Bergerac” (10 premii fiecare), ,,Un prophete” (9 premii) şi ,,De battre mon coeur s’est arrete” (8 premii). Ediţia galei de decernare a premiilor César va avea loc în acest an, pe 25 februarie.

 Romulus-Dan Busnea / UZPR


Foto: newssocial.ro, hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *