◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Una dintre vocile de referință de la Radio Timișoara a trecut la cele veșnice

Radio Timișoara pierde unul dintre jurnaliștii experimentați și un coleg îndrăgit prin dispariția lui Corneliu Faur. Un reper al presei bănățene, Corneliu Faur a murit duminică, 23 decembrie.

Născut la 20 mai 1942, la Arad, Corneliu Faur a urmat cursurile Facultății de Filologie din cadrul Universității din Timișoara și cursurile Facultății de Istorie și Folosofie (secția Filosofie) a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Timp de mai mulți ani este dascăl de limba română la mai multe licee din Arad și Timiș.

În anul 1968 debutează în presa scrisă la revista Orizont și la cotidianul Flacăra Roșie din Arad.

Cariera sa la Radio Timișoara începe în anul 1974, pentru început în calitate de colaborator al emisiunii Revistă sonoră social-politică, apoi ca realizator în cadrul secției de Actualități.

În perioada de restriște a radioului timișorean se refugiază în redacția ziarului” Flacăra roșie” din Arad, unde realizează articole economice și cu caracter social în pagina Civică.

După căderea regimului comunist, se remarcă prin transmisiuni în direct de la Procesul de la Timișoara, Procesul lui Nicu Ceaușescu de la Sibiu, de la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Marii Uniri de la Alba Iulia, de la Țebea, de la Putna prilejuite de împlinirea a 500 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și prin campania de presă “Da sau nu pentru Roșia Montană”.

În anul 2005 publică volumul “Radio Timișoara – O istorie vorbită”.

Rămân în urma sa mii de reportaje, transmisii și înregistrări și o carte ce consemnează oameni și fapte ce au marcat istoria Radio Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *