◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Dr. Robert Stănciugel: Volum de documente despre jalea unei națiuni în lanțuri

O lansare de carte, o carte specială, prezentând, în paginile sale, documente inedite despre jalea unei națiuni în lanțuri : românii din Banat, Timoc, Macedonia, o istorie însângerată într-un volum de documente semnat de istoricul Militar Dr Robert Stănciugel. Mărturii autentice despre lupta unui popor înlănțuit, pentru identitatea lui, pentru traiul și credința lui ca popor român autohton pe plaiuri milenare. Președintele Asociației ,,Nicolae Iorga” din Saranda, Albania, Pano Bakali a transmis un mesaj emoționant în memoria Omului, istoricului, arhivistului Virgil Coman, căruia autorul Robert Stănciugel îi dedică recentul său op.

La volumul nou lansat s-a referit cu argumente din arhive istoricul Mircea Dogaru, volumul a fost prezentat și de avocatul doctor Mihai Nicolae, de diplomatul și istoricul Alexandru Ghișa și de diplomatul și profesorul Dumitru Preda.

Dr. Robert Stănciugel: „Cunoașterea corectă a istoriei popoarelor europene și balcanice poate asigura o stabilitate în regiunea în care trăim, ne poate ajuta nu numai la autocunoaștere ci și la toleranță și înțelegere față de alte popoare. Din punctul meu de vedere și nu numai al meu, România este raiul minorităților: toate minoritățile din România au școli și biserici în limba maternă, au propriile clădiri în care își desfășoară cursurile școlile cu predare în limba maternă, au propriile biserici în care se roagă în limba maternă, au sedii în care își desfășoară activitatea centrele culturale ale minorităților, teatre și altele.

În aceste condiții, stau și mă întreb: statul și poporul român nu au avut toleranță și înțelegere față de minorități? În schimbul acestui Rai al minorităților din România, țările „vecine și prietene” ce au oferit românilor? Nimic, absolut nimic! Ba da, au oferit totuși ceva: deznaționalizare, bătaie, temniță, chiar și moarte. Ba mai mult: nu au fost recunoscuți ca minorități în țările în care s-au născut și au trăit de secole!”. (afnews.ro)

2 comentarii pentru “Dr. Robert Stănciugel: Volum de documente despre jalea unei națiuni în lanțuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *