◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Chupacabra, un animal msiterios sau un experiment ratat?

Chupacabra este o adevărata legendă vie în America de Sud. De curând, în Mexic, mai multe ferme de animale au fost atacate de o creatură zburătoare care conform descrierilor, prezintă un cioc puternic, gheare și aripi. Numai într-o fermă au fost ucise 35 de capre și mai mulți miei și oi.

 

Chupacabra este o creatură mitică născută din folclorul mexican. Ea este o creatură reptiliană care suge sângele, are ochii roșii și are aripi. Ea poate hipnotiza omul, se deplasează cu viteză mare și poate deveni invizibilă.

Se crede că experimentele care au ca obiectiv mutațiile genetice au dus la apariția acestei misterioase creaturi, care are un amalgam de caracteristici de la animale foarte diferite, a se vedea hienele și cangurii care au scăpat din locația unde se producea experimentul.

Chupacabra atacă

Legenda a reieșit la suprafață, în anul 1992, în orașul Moca, Porto Rico. Au fost descoperite multe cadavre de cai, păsări, iepuri. Întâmplarea s-a repetat în Peru, Salvador și Brazilia. Cadavrele prezentau aceleași caracteristici. În anul 1995, întâmplările s-au repetat.

Televiziunea ABC News Mexico a prezentat un amplu documentar cu privire la misterioasă creatură care se hrăneşte cu sângele animalelor atacate.

Atacuri similare au fost înregistrate și în Rusia, unde animalele domestice au fost atacate de o creatură asemănătoare cu un câine, dar mult mai agilă și mai feroce. Și de această dată, creatura s-a hrănit numai cu sângele animalelor, carnea de pe corpul acestora fiind intactă.

În aprilie 2008, mai multe animale de la o fermă din Mexic au fost atacate de o creatură care semăna cu un câine de dimensiuni mari, peste doi metri lungime. Oile ucise prezentau o rană la gât, prin care creatura a supt sângele.

Primele apariții

Primele informații despre misterioasă creatură au fost date de Chistofor Colomb, în anul 1493, atunci când a ajuns în insula Puerto Rico. Acesta a descris creatura ca fiind asemănătoare cu un câine, având înălțimea de un metru, un cap mare, maxilari puternici și fiind extrem de periculoasă.

De-a lungul timpului, localnicii s-au confruntat cu numeroase atacuri. Creatura lasă un miros specific în urma sa, iar în timpul atacului scoate urlete fioroase. Creatura ucide oi, capre, iepuri, dar și câini și pisici. Cadavrele animalelor prezentau doar o rană mică în zona gâtului, prin care fusese extras sângele.

În anul 1996, o echipă formată din 13 specialiști s-a deplasat în zona lacului Cathagena. Numeroși locuitori din zonă declaraseră că au văzut OZN-uri care ieșeau și intrau în acest lac.

Locuitorii susțineau că deasupra lacului se află o poartă dimensională și că aceste stranii creaturi erau aduse de extratereștrii și lăsate în libertate pe plaja lacului.

Cercetătorii au descoperit pe plajă roci foarte magnetizate, urme de aterizare sub formă de cercuri, și ciudate creaturi numite Chupacabra.

Ce este Chupacabra?

Specialiștii susțin că este o creatură unică. Unii îl consideră un câine mutând, alții spun că este un hibrid între un câine sălbatic și un coiot, lupul de prerie.

Chupacabra

Alți specialiști susțin că s-a format în urma unor mutații genetice. El atacă orice tip de animal, hrănindu-se numai cu sângele acestuia. Atacă victima la gât, unde lasă două înțepături. El acționează ca un vampir.

S-au pus multe întrebări cu privire la originea acestui animal. Unii specialiști sunt convinși că originea lui nu este terestră și că ar fi fost adus pe planeta noastră de o civilizație extraterestră.

Chupacabra nu seamănă cu nicio specie cunoscută. Unii specialişti considera că este vorba despre un animal care prezintă mutaţii genetice. Alții au avansat ideea ca mutaţiile biogenetice au fost realizate în laboratoare secrete. Alți specialişti susțin că este vorba despre creaturi extraterestre.

În faţa acestor atacuri, autoritățile au fost neputincioase. În mod inexplicabil, cadavrele animalelor ucise nu prezentau rigiditate nici după trei-patru zile de la deces.

Chupacabra a fost descrisă ca fiind o maimuță mare, bipedă, foarte agresivă.

Chupacabra canin

În SUA, Texas, a fost reperat Chupacabra canin. Este vorba despre un animal care seamănă cu un câine, este foarte slab și nu are păr. Capul seamănă cu al unui cerb, corpul este de hienă, coada este ca la șobolan, iar labele sunt ca la cangur.

Interesant este faptul că labele din spate sunt foarte puternice. Cu ajutorul lor, poate face salturi spectaculoase și se deplasează cu viteză mare. Are un auz excepțional și din această cauză este foarte greu de prins.

Un soldat mort

Situația a escaladat în anul 1997. Într-o zonă din apropierea unei baze militare din Puerto Rico, este descoperit cadavrul unui soldat. Acesta fusese împușcat, iar asupra lui a fost descoperit un recipient din cristal, în interiorul căruia era un fetus. În prima fază, s-a crezut că este vorba despre un fetus uman. Cercetările ulterioare au demonstrat că fetusul nu era de origine umană și nici animală. S-a presupus că în interiorul bazei militare se efectuau experiențe genetice.

Ofițeri de la trupele speciale au ridicat cadavrul și misteriosul recipient, iar la câteva ore, conducerea bazei militare a dat un comunicat în care se spunea că soldatul s-a sinucis. Nicio informație despre recipient și conţinutul său.

La scurt timp, în Chile s-a petrecut un alt eveniment tragic. Patru femei care se aflau pe un drum de țara, au fost atacate de o creatură care semăna cu un câine. Cu greu, cele patru femei s-au salvat și s-au refugiat într-o fermă din apropiere.

Legătura cu OZN-urile?

În anul 1996, un fost ofițer al armatei americane a declarat unor jurnalişti că aceste creaturi se aflau în OZN-ul care s-a prăbușit în Wichita. Ele erau închise în cuști și au fost preluate și duse la o bază americană.

După ce au fost studiate ele au fost transportate pe o insulă din Porto Rico, unde puteau găsi hrană din abundență, respectiv sânge de animale. Ofițerul a mai adăugat că sunt programate să ucidă numai animale.

Există multe teorii cu privire la originile Chupacabra. Unele teorii susțin că aceste creaturi ar fi de origine extraterestră, alte spun că este vorba despre un liliac vampir modificat genetic.

Evenimentele din Porto Rico

În decembrie 1994, Porto Rico a fost scena unor evenimente care ridică și astăzi multe semne de întrebare. Mai întâi, au putut fi observate multe apariții ale unor obiecte zburătoare misterioase.

La scurt timp, locuitorii au văzut mai multe creaturi ciudate pe care le-au numita Chupacabras. Aceste creaturi atacau vaci, capre, iepuri, câini, pisici, cărora le sugeau sângele.

Mii de animale au fost ucise și autoritățile portoricane au intrat în alertă. Prea multe informații despre aceste creaturi nu au putut oferi. Atacul acestora asupra animalelor era unul atipic. Cadavrele animalelor prezentau găuri circulare cu un diametru de peste un centimetru. Aceste găuri erau poziționate în jurul gâtului.

Nu existau alte răni sau urme pe suprafața cadavrului. La alte cadavre au fost descoperite găuri cu un diametru de până la 30 de centimetri prin care fuseseră extrase organele interne. Multe cadavre nu mai aveau ochi și ceea ce este de neexplicat este faptul că toate cadavrele descoperite nu erau rigide.

Creaturile numite Chupacabras au fost descrise ca având capul oval, ochii mari de culoare roșie, o gură mică, corpul acoperit cu o blană subțire, două mâini care se terminau cu gheare formate din trei falange, picioare puternice.

În anul 1999, postul de televiziune CNN a prezentat un documentar privind dezastrul pe care chupacabra le-a făcut în Porto Rico, ucigând mii de animale. Din nefericire, aceste creaturi se găsesc în toate zonele din Porto Rico, ele migrând în zone aflate la sute de kilometri.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *