◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Turneul de la Wimbledon. Scurtă istorie

Aflat în plină desfășurare, turneul de tenis de la Wimbledon este un brand. Prima întâlnire de la Wimbledon a avut loc pe terenul Warpole Road în iulie 1877, construcția la noul amplasament de pe Church Road debutând în 1922. Până în anul următor, au fost construite o serie de tribune noi.
O rolă a fost folosită pentru a aplatiza iarba de la Centrul Curții până în 1963, în timp ce scaunele din lemn au fost folosite în anii ’60.
În 1970, Wimbledon a devenit… technicolor, iar în 1985, porțile principale au fost deschise publicului larg.
William și Ernest Renshaw au dominat campionatul masculin la sfârșitul secolului al XIX-lea, „Rocket”, Rod Laver este renumit pentru că a dominat anii 1960, câștigând 17 din cele 20 de titluri ale sale în acest deceniu și pretinzând cele patru titluri ale clubului All England Club, inclusiv primul Open Wimbledon în 1968, iar cel mai bun jucător de la Stockport rămâne singurul jucător britanic care a obținut un Career Grand Slam și a fost ultimul jucător britanic care a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu masculine, până când Andy Murray a pus capăt unei așteptări de 77 de ani, în vara lui 2013.
Cu 39 de titluri de Grand Slam în dreptul numelui său, inclusiv un record de 20 de titluri la Wimbledon, Billie Jean King este unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, potrivit skysports.com. (redacția UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *