◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Parteneriatul dintre studenții la jurnalism și instituțiile de știri, cheia pentru rezolvarea crizei presei locale

În Nebraska, mai mult de jumătate dintre reporterii care acoperă capitala statului sunt jurnalişti studenţi, datorită în parte serviciului de ştiri de la şcoala de jurnalism a Universităţii din Nebraska. În comitatul Oglethorpe, Georgia, ziarul local este produs în întregime de o clasă de jurnalism de la Universitatea din Georgia. În California se pot puteți citi știri de nivel superior care sunt produse de studenți din cadrul sistemului universitar prin CalMatters College Beat.
Acestea sunt toate exemple de ceea ce cercetătorii de la Universitatea din Vermont numesc parteneriate știri/academice – eforturi din partea universităților, școlilor de jurnalism, profesorilor individuali sau instituțiilor media locale de a angaja jurnalişti studenți pentru a acoperi știrile locale, relatează pointer.org.
Universitatea din Vermont a lansat oficial Centrul de știri comunitare, a cărui misiune este „să inspire și să permită colaborări între instituțiile media locale și studenți”. Datorită granturilor de la Fundația Knight și de la universitate, profesorii au 400.000 de dolari pentru a sprijini eforturile de a colecta, cataloga și analiza aceste parteneriate, printre celelalte obiective. Acesta este primul efort concertat de acest gen de a le enumera pe toate într-un singur loc. Această inițiativă națională „va sprijini rolul critic al presei locale de știri din întreaga țară și va ajuta colegiile în eforturile lor de a ajuta la rezolvarea crizei cu care se confruntă știrile locale”, se arată într-un comunicat de presă.
Abordarea pe patru direcții a noului centru include:
• Construirea și menținerea unei baze de date cuprinzătoare de colaborări academice-știri în Statele Unite.
• Sprijinirea celor implicați în această activitate cu exemple, sfaturi și consultanță.
• Continuarea inovării „modelului Vermont” – inițiativa de știri comunitară proprie a UVM, care „reunește studenții cu editori profesioniști pentru a furniza rapoarte de știri fără costuri către instituțiile de știri locale”, potrivit unui comunicat.
• Oferirea de instruiri pentru reporteri cetăţeni. (Roxana Istudor / UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *