◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Resuscitarea unui cenaclu

Sâmbătă, 25 mai 2024, la Sala de lectură a Bibliotecii județene „Ion Minulescu” a avut loc ședința de alegeri a stafului de conducere și constituire a Asociației cu statut juridic Liga Scriitorilor. Fiind prezente 12 persoane, ședința a fost declarată statutară după care au urmat propunerile, care au fost acceptate în unanimitate:

Președinte d-na prof. filolog Georgeta Giurea;

Vicepreședinte d-l dr. vet. Grigore Călin;

Secretar d-l ing. Mihăiță Bărbulescu.

Apoi s-au făcut propuneri pentru cei patru consilieri, pe diferite genuri literare:

poezie, proză, teatru, scrieri pentru copii; și în final pentru doi cenzori.

Reuniunea a continuat la casa de vacanță de la Curtișoara, în mijlocul naturii, a trandafirilor, iasomiei și mușețelului (aici se vede binecuvântatrea mâinilor celor doi soți de jumătate de secol, Călin Grigore și d-na prof. de biologie Elena Călin). Gospodăria  este bine închegată, are de toate ce-i trebuie omului: vie, pomi fructiferi de multe soiuri, cartofi, varză, hrean, lăptuci, lucernă, etc.

Toată lumea s-a simțit foarte bine!

Întrucât nu se vor percepe cotizații, nu va fi nevoie de angajarea unui contabil, care ar fi însemnat ținerea de evidențe, raportări, … și salariul acestuia.

Conform reluării unei vechi tradiții, cum ținea regretatul poet și prozator, membru USR Nicolae Fulga, un caiet cu procese verbale, în care se nota cine, ce anume citea,  ce observații se făceau, ce puncte critice erau atacate, iar la sfârșit fiecare își scria numele citeț și semna, acest lucru a fost pregătit de domnul dr.vet. Grigore Călin, care a solicitat și introducerea a 3 amendamente la Regulamentului vechi, dintre care cea mai importantă este aceea că nu se impune ca un nou membru să aibă carte tipărită, ci este suficient dacă publică în presa locală, sau este activ în cenaclu și are lucrări valoroase. Ca și consilier, mentor și sfătuitor, a fost invitat să participe și domnul prof. tlg. poet și scriitor Paulian Buicescu.

 

Margareta Saimac

 membru UZPR, LSR și Asociația „Oltul Cultural” Slatina

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *