◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Un top al domeniilor cu cei mai fericiți lucrători

Se spune că, dacă alegi o slujbă pe care o iubești, nu va trebui să lucrezi nicio zi în viață.

Din momentul în care părăsești educația, până când vei avea în jur de 65 de ani, vei merge la muncă aproape în fiecare zi – așa că ajută dacă profesia îți place cu adevărat.

Cercetările efectuate de Reboot Online au dezvăluit industriile cu cei mai fericiți lucrători. Fost relevat faptul că angajații din sectoarele științifice și farmaceutice au un scor de fericire de 91,93%, relatează metro.co.uk.

Scorul general al fericirii a fost determinat pe baza răspunsului la șapte factori: impact pozitiv asupra celorlalți, perspective de carieră, împuternicire a angajaților, relații de muncă, impact pozitiv asupra sănătății mintale, salariu și cultura muncii.

Știința și produsele farmaceutice au avut, de asemenea, cea mai mare satisfacție când a fost vorba de factorii individuali de beneficii pentru sănătate mintală, abilitarea locului de muncă și salariu.

Lucrătorii din industria artelor creative și designului s-au situate pe locul al doilea, cu un scor de 83,81%, în timp ce mediul și agricultura s-au situat pe o treaptă apropiată, cu un scor de 80,96%.

Caritatea și munca voluntară au avut un scor general de 76,66%, mulți lucrători declarându-se mulțumiți de impactul pozitiv pe care l-a avut locul lor de muncă asupra celorlalți.

Iată un top al industriior cu cei mai fericiți lucrători:

1. Știință și produse farmaceutice 91,93%

2. Arte creative și design 83,81%

3. Mediu și agricultură 80,96%

4. Caritate și voluntariat 76,66%

5. Publicitate și PR 73,81%

6. Contabilitate 73,34%

7. Legal 69,51%

8. Timp liber 68,57%

9. Inginerie și producție 67,61%

10. Marketing 67,60%

Cercetarea a descoperit, de asemenea, industriile cu cei mai nefericiți muncitori.

Cel mai scăzut scor general al fericirii a aparținut sectorului energiei și utilităților, mai puțin de 10% dintre lucrători fiind mulțumiți de cariera lor. Vânzările au avut al doilea cel mai slab scor general de fericire, doar 10,49% dintre lucrători susținând că sunt mulțumiți cu ceea ce fac la job. Asistența medicală și asistența socială au fost două dintre cele mai nefericite industrii, a mai relevant cercetarea. Industria a înregistrat, de asemenea, cel mai scăzut punctaj pentru impactul pozitiv asupra altora (7,14%) și  capitolul sănătate mintală a angajațlor (8,75%).

O altă industrie cu lucrători nemulțumiți este cea de call center, urmată de serviciile pentru clienți, profesioniștii din acest domeniu fiind deosebit de nemulțumiți de cultura locului de muncă. Shair Aharony, CEO Reboot Online, a declarat: „Este cu adevărat important să construim o cultură la locul de muncă ce să se axeze în primul rând pe angajați”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *