Portalul „Zona europeană de cercetare pentru Ucraina” (ERA4Ukraine) adună informații despre inițiativele la nivelul UE pentru a sprijini cercetătorii și este cea mai recentă adăugare la rețeaua EURAXESS existentă, care leagă platforme naționale din 43 de țări care sunt fie în UE, fie asociate cu Programul Orizont Europa. Comisia Europeană a lansat acest portal online pentru a oferi informații și sprijin cercetătorilor care mai sunt sau care au fugit din Ucraina.
Lansarea portalului vine pe fondul unui set mai larg de măsuri UE de sprijinire a muncii și a mijloacelor de trai ale cercetătorilor afectați de războiul din Ucraina. Inițiative similare care se concentrează pe furnizarea de locuri de muncă și rețele profesionale au fost, de asemenea, înființate în ultimele săptămâni, iar cele existente au fost adaptate pentru a găzdui cercetătorii care părăsesc Ucraina. „Suntem alături de cercetătorii și inovatorii din Ucraina, care se confruntă cu circumstanțe fără precedent, ca urmare a invaziei ruse împotriva țării lor. Oamenii de știință și cercetătorii ucraineni au contribuit cheie la cercetarea și inovarea UE. În așteptarea ratificării asocierii Ucrainei la Orizont Europa, ne-am asigurat că beneficiarii de succes pot primi deja finanțare din programele UE de cercetare și inovare. Lansarea ERA4Ukraine este o altă acțiune importantă pentru sprijinirea colegilor noștri ucraineni”, a declarat comisarul pentru cercetare și inovare, Mariya Gabriel.
Anul trecut, Ucraina a semnat un acord de asociere cu Horizon Europe, programul UE de finanțare a cercetării și inovației, și Euratom, care oferă cercetare și formare în cercetare și inovare nucleară. Deși procesul de ratificare nu a fost încă finalizat, Comisia a spus că beneficiarii ucraineni calificați vor putea primi finanțare din proiectele UE de cercetare și inovare. ERA4Ukraine va oferi, de asemenea, informații pentru a ajuta cercetătorii din Ucraina să găsească locuință și locuri de muncă și să-și transfere calificările academice în străinătate. De asemenea, pentru cercetătorii ucraineni vor fi disponibile programele existente ale rețelei, inclusiv Science4Refugees, care oferă stagii și locuri de muncă refugiaților, împreună cu informații practice despre reinstalarea în UE.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.roComisia Europeană a lansat un portal online pentru cercetătorii ucraineni
Articole recente
- Vizita „privată, liniștită și discretă” a Regelui Charles al III-lea. Odihnă și recuperare în Transilvania strămoșilor săi
- Alexandru P. Rusu – între Macbeth-ul shakespearian și frumusețea inedită a vieții sale artistice
- Date ONU. Amenințări la adresa copiilor
- Petre Țuțea – elev, student și publicist la Cluj în anii `20
- Inteligența artificială – acest Pinocchio magnific și amenințător
- CalMatters specializează elevii, studenții și… profesorii de jurnalism
- Încă un jurnalist condamnat la închisoare în Belarus
- Crime, procese, exil. Jurnalism sub teroare în America de Sud
- Nordic AI in Media Summit: „AI care creează conținut ridică ștacheta pentru producția jurnalistică reală”
Contact
SEDIUL CENTRALBd. Gral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucureşti, Cod poștal: 010336, Oficiu Poştal 22
Telefon fix: 021.317.92.25
Telefon mobil: 0746.137.911 / 0746.137.914
Telefon legitimații: 0743.394.000
Telefon contabilitate: 0746.137.913
Fax: 021.313.06.72
Program de lucru:
LUNI – JOI 10.00 – 17.00
E-mail:
secretariat@uzp.org.ro
contact@uzp.org.ro
comunicare@uzp.org.ro
radiouzpr@uzp.org.ro
revista@uzp.org.ro
comisiadeatestare@uzp.org.ro
joda@uzp.org.ro
editura@uzp.org.ro