◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Ioan-Aurel Pop, despre lansarea publicației
„The Bucharest Times”: „Are toate șansele să cucerească un segment important al populației”

După modelul cunoscutului cotidian american The New York Times, fondat în 1851 la New York, brand jurnalistic al cărui succes a favorizat apariția altor publicații din Statele Unite și din lume sub aceeși denumire (precum The Los Angels Times, The Seattle Times, The Washington Times, The German Times, The Italian Times, The Japan Times sau The Moscow Times), în primăvara anului 2024, în România, Claudiu Dumitache fondează replica The Bucharest Times – cotidian online care își asumă rolul de a informa corect publicul prin intermediul știrilor, reportajelor, anchetelor și interviurilor, prin comentarii, editoriale, sinteze, conferințe de pesă și relatări. 

Academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a salutat acest proiect inedit și a transmis că „o publicație online, inspirată din modele celebre, vine să îmbogățească peisajul presei românești și promite să bată multe recorduri”.     

Fost director al Centrului Cultural Român din New York, istoricul a menționat că „dacă The New York Times arată (a arătat) „la cât bate ceasul” în America și în lume, The Bucharest Times, adică „Timpurile Bucureștilor” promite să-i conducă pe cititorii care vor să fie corect informați prin cultura, știința și spiritualitatea din spațiul românesc, cu precădere din Capitală, în cadru mondial”.  

Astfel, a mai transmis academicianul, „cetățenii români de toate vârstele se vor îmbogăți cu date sigure, preluate și comentate cu simț critic, învățând să primească vești reale, adevărate. Apreciez că faptul este cu atât mai necesar cu cât publicului i se pun pe tavă azi informații, teorii și întâmplări tendențioase, inexistente sau contrafăcute total. „Timpurile Bucureștilor” vor să se clădească pe autenticitate și imparțialitate, pe reapropiere de umanitate și de omenie, pe autentic, pe comunicare directă, de la om la om. Publicația are toate șansele să cucerească un segment important al populației, întrucât lumea s-a săturat de artificial, de contrafaceri, de idoli și are nevoie de modele de viață, precum cele de odinioară, care au făcut România și societatea universală, încărcate de bine, de adevăr și de iubire”.   

În final, președintele Academiei Române a afirmat că „publicația este elaborată de grupul media „Myosotis”, al lui Claudiu Dumitrache, ceea ce reprezintă o marcă a seriozității și vine cu asigurarea că promisiunile pot și trebuie să fie ținute. Calde felicitări și viață lungă!”.

Artistul Claudiu Dumitrache, fondatorul publicației, care conduce mai multe reviste culturale, a declarat că publicația „va fi cât se poate de românească, însă fără a omite realitățile europene sau globale și fără a face abstracție de ceea ce este, incontestabil, de valoare universală. Prin acest proiect editorial independent, din spațiul online, ne mai propunem să promovăm, spre foloasele sociale, civice, culturale și știițifice ale cititorilor de toate vârstele, activitățile importante ale Academiei Române, ale Bisericii Ortodoxe Române, ale Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, ale Ministerului Educației și Ministerului Culturii”.

„Sunt hotărât, alături de colegii mei, Raluca Mihaela Găină, Andrei Drăgulinescu și Nicolae Florentin Streche, să zidim o publicație unde valorile și știrile bune să-și aibă mereu locul, indiferent de curentele de piață” – a mai transmis Claudiu.     

Despre Claudiu Dumitrache, care a creat grupul Myosotis Media Group, acad. Ioan-Aurel Pop a spus în anii trecuți că „este un simbol pentru viitorul creației intelectuale care va duce literatura și artele mai departe”, „un intelectual care poate coagula suflete” și „un purtător și făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țara Românească”.

Muzician și scriitor în vârstă de aproape 25 de ani, Claudiu a fost desemnat drept cel mai prolific tânăr scriitor român de federația europeană Euro Education Federation. În anul 2022 i-a fost conferit Premiul de Excelență al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, devenind cel mai tânăr laureat din istoria presei românești. Tânărul artist și jurnalist, distins cu multe premii și recunoașteri, a fost asemănat cu Mihai Eminescu pentru activitatea sa și a ajuns în atenția unora dintre cei mai importanți oameni de cultură și artă din Europa și Statele Unite ale Americii, precum Nicolae Dabija, Christian Schenk, Eb Davis, Jonathan Jackson, Isaac C. Cates din comisia Premiilor Grammy sau Kaven Girouard, chitaristul lui Celine Dion. Din anul 2022, Claudiu Dumitrache este președintele Premiilor Radar de Media. 

Colaborarea lui Ioan-Aurel Pop cu Myosotis Media Group a început în anul 2020, de când academicianul publică în revista Regal Literar. La această revistă, Ioan-Aurel Pop a fost numit și Director Onorific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *