◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.05.2024

Inteligența artificială scurtează săptămâna
de lucru

În paralel cu introducerea inteligenței artificiale (AI) în operațiunile de birou, unele companii le oferă angajaților o zi de odihnă în plus – mai exact, există angajați care lucrează patru zile pe săptămână și sunt plătiți pentru cinci.

Să lucrezi patru zile în timp ce ești plătit pentru cinci este un vis pentru mulți angajați. În Marea Britanie, Islanda, Portugalia, Germania și alte state deja se testează acest model, potrivit BBC.

Datele colectate de Tech.co la sfârșitul anului 2023 arată că 29% dintre organizațiile cu săptămâni de lucru de patru zile de pe teritoriul SUA care au păarticipat la un sondaj folosesc intens AI în operațiunile firmelor lor, implementând instrumente generative, și alte programe, pentru a eficientiza activitatea; prin comparație, doar 8% dintre organizațiile cu săptămână de lucru de cinci zile folosesc AI în această măsură. Pe de altă parte, 93% dintre companiile care folosesc AI sunt deschise pentru o săptămână de lucru de patru zile.

La agenția de design digital Driftime, din Londra, adoptarea tehnologiei AI a fost crucială pentru a permite companiei să opereze o săptămână de lucru flexibilă, de patru zile. „Prin predarea de sarcini simple instrumentelor de inteligență artificială câștigăm timp neprețuit, pierdut anterior, ceea ce face ca designerii noștri să creeze concepte și idei mult mai ușor și mai rapid pentru aspectele lente ale procesului”, spune co-fondatorul Abb-d Taiyo.

Shayne Simpson, director general al grupului TechNET IT Recruitment, din Marea Britanie, consideră, de asemenea, că inteligența artificială a fost fundamentală pentru succesul politicii companiei cu săptămâna de lucru de patru zile – tehnologia economisește pentru fiecare dintre consultanții de recrutare 21 de ore pe săptămână, prin automatizarea sarcinilor manuale, introducerea datelor, e-mailurile de confirmare, selectarea CV-urilor și informarea candidaților. Acest lucru a redus timpul de ocupare a posturilor permanente la companie cu o medie de 10 zile. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *