◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

Indonezia a adoptat legea care obligă Big Tech să plătească pentru utilizarea conținutului jurnalistic

News/Media Alliance îl felicită pe președintele indonezian Joko „Jokowi”  Widodo și guvernul indonezian pentru adoptarea legii prin care Alphabet (proprietarul Google) și Meta (proprietarul Facebook, Instagram și WhatsApp) vor copmpensa instituțiile locale de știri pentru utilizarea conținutului lor.

Potrivit agenției La Prensa Latina, citată de newsmediaalliance.org , legea va presupune „acorduri individuale care acoperă licențe plătite, împărțirea profitului și alte propuneri convenite”. Asia News Network a relatat că legea impune, de asemenea, platformelor tehnologice să acorde prioritate conținutului de știri de la instituțiile media verificate, să contribuie la formarea jurnaliștilor și să ia măsuri pentru a aborda răspândirea știrilor false.

Legea este cea mai recentă dintr-un șir de legi de compensare care au fost adoptate în întreaga lume, inclusiv în Australia în 2021 și în Canada în 2023. În SUA, California Journalism Preservation Act (CJPA, AB 886) va fi adus în fața Senatului statului în acest an, iar Legea federală privind concurența și conservarea jurnalismului (JCPA) (S.1094) a fost aprobată de Comitetul judiciar al Senatului SUA în 2023. Un proiect de lege similar a fost, de asemenea, introdus în Illinois. „Aplaudăm acțiunea decisivă a Indoneziei de a proteja jurnalismul de înaltă calitate, cerând platformelor Big Tech să compenseze în mod echitabil editorii pentru utilizarea conținutului lor valoros. Este clar că există o recunoaștere largă a valorii pe care jurnalismul de înaltă calitate o oferă și a importanței critice de a asigura accesul continuu la informații corecte și de încredere. Aceste legi ajută la restabilirea unei piețe care a fost răsturnată de platformele tehnologice dominante pentru a ajuta la fluxul de venituri înapoi către editorii care produc acel jurnalism”, a declarat președintele și CEO al News/Media Alliance, Danielle Coffey.

Legea din Indonezia va intra în vigoare în luna august. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *