◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„O altă lovitură” pentru libertatea presei din Turcia

Agenția de stat care monitorizează emisiunile de radio și televiziune din Turcia a amendat 3 canale TV pentru acoperirea răspunsului guvernului la cutremur, în ceea ce sindicatele și organismele pentru drepturi au numit „o altă lovitură pentru libertatea presei”.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune al Turciei, RTUK, agenția de stat care monitorizează și sancționează emisiunile de radio și televiziune, a sancționat trei canale TV pentru acoperirea cutremurului care a devastat provinciile de sud și sud-est ale Turciei pe 6 februarie.

RTUK a amendat Fox TV și Halk TV cu 3% din veniturile lor lunare din reclame din cauza comentariilor jurnaliștilor lor cu privire la răspunsul lent și ineficient al guvernului la cutremur. Canalul Tele 1 TV a primit aceleași amenzi din cauza comentariilor jurnaliștilor cu privire la guvernul președintelui Recep Tayyip Erdogan și politicile acestuia.

Guvernul de la Ankara s-a confruntat cu critici dure pentru răspunsul său slab la dezastru și pentru că nu a folosit resursele vaste ale armatei turce la timp.

Experții mass-media și sindicatele jurnaliștilor au condamnat amenzile.

Gurkan Ozturan, Coordonator al Răspunsului Rapid al Libertății Media la Centrul European pentru Libertatea Presei, a declarat pentru BalkanInsight: „Această acțiune este o încercare deschisă de intervenție în independența mass-mediei și dăunează și perturbă peisajul informațional liber atât de necesar la un moment moment crucial, în care milioane de oameni unt fără adăpost”.

„RTUK a pedepsit din nou Fox TV, Tele 1 și Halk TV pentru știrile și programele lor despre cutremur. În loc să pierdeți timp cu «Cine nu laudă guvernul? », aveți grijă de victimele cutremurului!”, a atras atenția Uniunea Jurnaliştilor din Turcia.

Și grupurile internaționale de drepturi au acuzat RTUK că a făcut tot posibilul pentru a pedepsi mass-media independente. (redacția UZPR)

Foto:Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *