◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor cere autorităţilor elene să renunţe la investigaţiile asupra jurnaliştilor Kostas Vaxevanis şi Ioanna Papadakou

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ) cere autorităţilor elene să renunţe la investigaţiile asupra jurnaliştilor Kostas Vaxevanis şi Ioanna Papadakou şi să se asigure că membrii presei „nu se confruntă cu acuzaţii penale pentru munca lor”.

Procurorii de la Înalta Curte Specială din Atena i-au citat recent pe Vaxevanis, editor și reporter la ziarul Documento, și pe Papadakou, fost jurnalist care a lucrat ca reporter la ziarul To Vima și la postul Alpha TV, acuzați de multiple infracțiuni legate de relatările lor asupra oficialilor guvernamentali care ar fi luat mită de la producătorul de droguri elvețian Novartis, scrie EURACTIV.

Vaxevanis și Papadakou au negat acuzațiile și au spus că se confruntă cu represalii politice pentru munca lor. „Autoritățile ar trebui să înceteze să-i urmărească pe jurnalişti doar pentru că își fac treaba și ar trebui să încurajeze reporterii de investigație care demască actele de corupție”, susține Gulnoza Said, coordonatorul programului CPJ pentru Europa și Asia Centrală.

Procuratura îi acuză pe ambii jurnaliști de apartenență la o organizație criminală și trei acte de conspirație, care ar putea duce la condamnări de până la cinci ani de închisoare fiecare.

Într-un editorial din Documento, Vaxevanis a scris că anchetele reprezintă o „incriminare fără precedent a jurnalismului”.

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor a trimis un e-mail procurorului de la Înalta Curte Specială din Atena, departamentului de presă al Novartis din Grecia și partidului Noua Democrație, solicitând comentarii, dar nu a primit niciun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *